CARIAN

Wednesday, April 30, 2014

KEPUTIHAN MELAMPAU?CEGAH DAN RAWAT DENGAN SET KEPUTIHAN SHAKLEE

APA ITU KEPUTIHAN?

Masalah keputihan adalah sinonim pada wanita. Keputihan adalah lelehan lendir berwarna jernih atau kelabu keputihan yang keluar dari faraj wanita dan mempunyai pelbagai sifat dan berbeza pada setiap wanita yang lain.

Lazimnya, keputihan yang tidak berubah warna kepada kekuningan dan kehijauan bererti tiada jangkitan. Jika keputihan berlendir dan tidak membeku seperti susu basi atau berbau hanyir atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.


BAGAIMANA KEPUTIHAN BOLEH BERLAKU?

° Perubahan hormon
Kitaran haid dipengaruhi oleh hormon. Ketika ovulasi, keputihan akan menjadi lebih cair dan semakin kental apabila menghampiri waktu keluar haid.

° Perubahan mental
Keputihan juga bertambah jika wanita terangsang seksualnya. Letih minda atau stress juga boleh mengakibatkan masalah keputihan.

° Penyakit dalaman
Penyakit seperti tiroid atau kencing manis akan mempengaruhi kestabilan hormon dan menyebabkan masalah keputihan terjadi.

BAGAIMANA MENCEGAH DAN MERAWAT KEPUTIHAN?

° Hindarkan penggunaan sabun/parfum pada bahagian faraj untuk mencegah iritasi termasuk penggunaan pantiliner biasa (diperbuat daripada recycle paper) yang turut ditambah dengan bauan flora di dalamnya. Cukup hanya gunakan air suam yang bersih untuk mencuci bahagian luar faraj.

° Jaga bahagian faraj supaya sentiasa bersih dan kering dengan menggunakan pakaian dalam yang diperbuat daripada kapas. Lap kawasan tersebut dengan kain yang bersih (hindarkan tisu) sebelum memakai seluar dalam dan jangan sesekali memakai seluar dalam yang lembab.

° Elakkan menyembur dengan air kedalam faraj kerana ianya boleh menganggu keseimbangan flora bakteria di dalam faraj lalu menyebabkan jangkitan.

° Hindari dari memakai bedak dan tuala wanita biasa (diperbuat daripada recycle paper) dikawasan kemaluan disebabkan partikel-partikel halus yang mudah terselit dicelah kulit boleh mengundang bakteria bersarang. Partikel halus dari tuala wanita datangnya dari kertas hancur yang ada di dalamnya. Cuba saudari sekalian koyak pad yang bersih tu dan lihat debu-debu kertas tu. Bayangkan debu-debu tu masuk ke dalam faraj dan merosakkkan sistem peranakan kita dalam diam.

° Pastikan kerap menukar tuala wanita sewaktu haid.

° Amalkan diet bersumberkan bakteria baik seperti yogurt, susu kultur, ,sayuran hijau, bendi sekurang-kurangnya sekali seminggu bagi menguatkan antibodi badan.

° Cegah dan rawat keputihan dengan mengamalkan Set Keputihan Shaklee.

SET KEPUTIHAN SHAKLEE



° Alfalfa Complex - kaya dengan klorofil yang bersifat antikulat. (Harga: RM53.75/330 tablet atau RM97.50/700 tablet)
° Garlic Complex - antibiotik semulajadi, antikulat dan membantu meningkatkan imun sistem badan. (Harga: RM47.50/60 tablet)
° GLA Complex - menghalang kulat daripada merebak & menstabilkan hormon. (RM91.25/60 kapsul)

TESTIMONI SET KEPUTIHAN SHAKLEE


 Testimoni Set Keputihan Shaklee #1

 Testimoni Set Keputihan Shaklee #2


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, April 29, 2014

BUANG ANGIN DALAM BADAN DENGAN PEPPERMINT GINGER SHAKLEE

Sekiranya anda berasa tidak sedap badan, tidak selesa perut, dada rasa sakit disebabkan angin banyak dalam badan, cepat-cepatlah makan Peppermint Ginger Plus Shaklee

buang angin dalam badan nyaman selesa peppermint ginger plus shaklee shaina shop

Angin yang terperangkap di dalam badan boleh mendatangkan rasa tidak selesa dalam perut, kaki, dada dan tangan. Sakit disebabkan senak perut, sebu, sengal-sengal memang orang yang pernah rasa sahaja tahu betapa azabnya badan berangin. Duduk pun dah tak tenang, kejap berdiri, kejap duduk, kejap baring semuanya rasa tak kena. Begitulah penangannya. 

Sebab itulah hanya orang yang telah merasa siksa menahan sakit akibat angin tersekat dalam badan tahu betapa nikmatnya angin-angin tersebut dapat dibebaskan dengan sebebas-bebasnya!

Mari kita perhatikan apa yang membuatkan Peppermint Ginger Plus sangat berkesan membuang angin jahat dari badan. 

Halia (Ginger) adalah bahan herba semulajadi terkenal yang boleh digunakan untuk membuang angin dari tubuh badan. Ia dapat membantu menyamankan senak perut dan sebu. 

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, April 28, 2014

BAGAIMANA SET TURUN BERAT BADAN SHAKLEE DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN CEPAT

Nak tahu cara untuk turunkan berat badan dengan cepat dan betul? Dah beli set turun berat badan shaklee dari mana-mana penjual dan pengedar shaklee tapi bila makan macam tak ada kesan aje? Kenapa??

Anda mungkin akan berjumpa dengan sebabnya di bawah. Teruskan membaca.

Untuk entri kali ini, saya ingin berkongsikan cara paling betul untuk menurunkan berat badan anda dengan berkesan. Atau dengan kata lainnya berat badan anda akan turun dalam masa seminggu sahaja pada peringkat awal perubahan. Memperkenalkan Set Turun Berat Badan Shaklee yang terbahagai kepada 3 komponen utama yang bertindak mengikut fungsi masing-masing. Anda mesti lalui 3 proses ini dahulu baru lulus untuk anda capai maksud turun berat badan dengan cepat dan berkesan.

1. Bakar Lemak Berlebihan. Omega Guard dan Lecithin berfungsi bersama-sama untuk memecahkan lemak nakal yang berlebihan. Bila lemak-lemak ini telah berjaya dibakar, ia memudahkan proses yang seterusnya.

omega guard dan lecithin set Shaklee turun berat badan shaina shop

2. Buang Lemak Berlebihan. Lemak-lemak degil yang dah berjaya dipecahkan tadi masih berada dalam badan. Sekarang anda perlu makan Alfalfa dan Herblax yang berfungsi sebagai transporter kepada lemak-lemak ini untuk keluar terus dari badan melalui proses pembuangan air besar. Selain itu, Herblax juga berfungsi sebagai detoks segala sisa dalam usus tak kira usus kecil dan besar. Ia mencuci usus sampai bersih dan anda akan terkejut dengan 'hasil' yang diperolehi sejurus selepas bangun tidur pada waktu pagi walaupun baru pertama kali mengambilnya!

Alfalfa complex shaklee set turun berat badan berkesan Shaina Shop Herb lax Shaklee set turun berat badan Shaklee Shaina Shop

3. Bina Otot dengan protein. ESP dan Cinch Shake Mix membantu membentuk otot agar badan anda tidak kelihatan menggeleber. Berat badan dah turun tapi bentuk badan pula tak ada shape pula. Minum Cinch Shake Mix atau ESP untuk menjadikan diri anda nampak mantap dan anda pastinya lebih yakin.

ESP Shaklee Cinch Mix Shaklee Set turun berat badan Shaina Shop

Cara makan Set Turun Berat Badan ialah selepas sarapan pagi ambil 4 biji Alfalfa Complex. Selepas lunch, ambil 2 biji Lecithin. Untuk lebih berkesan, minum ESP atau Cinch Mix sebelum makan lunch atau dinner. Makan 4 biji Herblax dan 1 biji Omega Guard sebelum tidur.

Tips untuk boost efek set ini dengan lagi mantap ialah minum air dengan banyak. Banyak macamana? Minum sekurang-kurangnya 2-3 botol air mineral 500mg setiap hari. Sedikit senaman regangan otot badan dapat membantu menurunkan lagi 2% berat badan anda sekarang dan membentuk otot yang lebih mantap. Kurangkan pengambilan makanan berminyak dan banyakkan makann sayur dan buah-buahan. Itu sahaja!

Jika anda ingin mendapatkan Set turun berat badan tapi dengan nilai bajet. Nak amik Alfalfa dan lecithin sahaja, atau nak amik customize sampai keluar soalan "boleh tak kalau nak combine produk ni.. ni.. ni.. dengan ini sahaja?" Bolehlah menghubungi saya untuk mendapatkan penjelasan lanjut. Saya akan cuba respon sepantas yang mungkin. Jika saya terlewat, harap bersabar. Mungkin saya tengah layan kerenah anak-anak ketika itu.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, April 27, 2014

SUPERMOM IDOL - TRIP SEMINAR SHAKLEE DAN JALAN-JALAN CARI MAKAN

Pada tanggal 26 hb April 2014 bertempat di Penang Golf Resort, Bertam telah berlangsungnya seminar Shaklee yg pada saya agak unik dan memang unik lah. Tak pandai nak cerita lebih-lebih sebab nanti karang terover pula. Ringkasnya, group supermom sisters sebagai AJK telah menganjurkan program khas untuk rangkaian Master Hadhatina Abdul Halim & Master MKB. Jadi kami yang susur galur jauh dari dorang tapi tinggal dekat dengan rumah dorang nak juga join program yang bunyi macam best, kalau dapat join mestilah lagi best. Sambil boleh jalan-jalan sebab tak lama lagi wife dah nak bersalinkan anak ke-3, nanti dah bersalin nak berjalan ke sana sini sudah agak rumit sikitlah. kena tunggu anak besar baru boleh bawak jalan-jalan jauh sikit kot.


Kita tengok gambar sahajalah. Senang nak terangkan dari gambar kan?

Kat mana nak start ya?

Setibanya kami di Penang International Airport, Bayan Lepas, setelkan urusan dengan kereta sewa, rate yang saya dapat dari dari Ali Sewa Kereta Penang (012-402 6464) ialah RM120 sehari. Memandangkan kami sewa kereta sehari setengah makan bayaran yang dikenakan ialah RM280 termasuk deposit. (deposit pulang lepas kereta dipulangkan tanpa sebarang kerosakan) Pasang waze, terus cari makan dulu.

Pusing punya pusing last-last kami decide untuk cari makanan di Padang Kota Lama. Orang kata kat sana Pasembur sedap. Maka kitorang pun try lah. Bolehlah rasanya. RM24 sepinggan penuh dengan kuih udang, fish cake, fish ball dan lain-lain.


Kemudian kami try pula Laksa Penang. Sori yang ni takde gambar pula. Rasanya memang lain lah dari Laksa Power Langkawi yang dekat tepi airport tu. Kureng sikit. haha.. Tapi mungkin kitorang dapat gerai yang jual laksa penang yang tak power kot sebab tu rasanya kurang.

Kemudian setelah selesai bersantapan, badan pun nak rehat, maka kami pun on the way lah ke hotel. Dalam perjalanan ke Hotel pula, tiba-tiba pula rasa nak makan char kuey teow pula.. Memang padanla dengan tema kami untuk trip ke penang ni, seminarnya belum lagi, kami belasah jalan-jalan cari makan dulu. Ni gambar char kueh teow yang sedap tu. Kami makan di kawasan commercial area Bertam, yang ada McD dan Petronas di hadapan pusat komersial tersebut.


Perut pun dah kenyang, badan pun dah penat, sekarang masa untuk check in hotel pula.


Kami menginap di Hotel Seri Malaysia Pulau Pinang Kepala Batas. Memandangkan jarak antara tempat kami menginap dan tempat seminar Supermom Idol tu taklah jauh sangat jadi kami pun bersetuju untuk tinggal sahaja di situ. Rate hotel pada waktu itu ialah RM155 untuk satu malam. Agak murah kerana kami booking awal 2 minggu. Kalau walk in pula ratenya ialah RM180 untuk satu malam. Parking pula free. tapi kena naik sampai ke tingkat 2 berbumbung. Kawasan sekitar hotel memang superb. Banyak kedai makan, kedai buah, kedai mainan, pendek kata memang heavenlah kalau orang duduk situ nak pergi bershopping. Kami sempat beli buah anggur seedless hijau dan ungu, rasanya pula adoiai.. sedap betul.

Start enjin, gerak lagi. Jalan-jalan cari makan sungguh.

Singgah pula di Pak Ali Jeruk Madu. Shopping jeruk, bayam kadok goreng, dan bermacam-macam jajan lain untuk bagi saudara terdekat bila balik Subang nanti. Ada Petron dekat area tu kedai tu, jadi boleh singgah surau untuk solat.

Usai urusan kat kedai tu, jalan lagi. Masuk ke pulau lalu jambatan pula kali ini. Hotel yang kami tinggal ada di seberang, jadi masa kami keluar dari pulau naik feri. saja nak merasa camana rasa naik feri. lama betul tak naik. last naik feri masa sekolah rendah dulu.


Jam dah lepas pukul 8:00 malam, kami bercadang nak merasa Nasi Kandar pula. Orang kata kalau dah sampai Penang, mesti pekena nasi kandar, baru betul. Bila sampai sahaja di Nasi Kandar Kapitan berhadapan dengan AEON Queensbay, kami order menu lain pula. Lantaklah orang nak kata apa, sebab hati ni dah terpaut nak buat macamana. Mutton Claypot Baryani untuk saya dan Chicken Claypot Baryani untuk isteri saya. Ni gambar dia. Sedap betul. Nikmatnya makanan Malaysia!


Kemudian hujan pun turun, tapi masih awal lagi. Wife teringin nak pergi tengok apa benda yang best dekat Night Flea Market, Batu Feringghi. Jalan menuju kesana memang wow. korner banyak betul. rasa mengantuk pun hilang. jalan sempit pula tu. nasib baik trafik lancar. 

Sesampai di sana, agak kagum juga lah dengan keadaan di sana. Hotel mewah duduk area situ rupanya. Foreigner pun banyak, tu tandanya memang pusat tumpuan pelancong. Macam petaling streets la tapi lebih selesa. Sempat juga shopping sikit untuk dijadikan souvenir balik Subang nanti.


Buka waze, cari jalan balik ke hotel... hambik kau. 53km. maknanya perjalanan kami malam ini sahaja sudah lebih 100km! 

In 200meter, turn left... sampailah di Hotel. 

Bersiap program esok sebelum tidur. Teringat blog tak update lagi. Ahh tidur lah dulu.. zzz.. zzz.. zzz..

*************

Bangun pagi lepas selesai solat subuh semua, bersiaplah untuk turun sarapan.

Terjumpa pula dengan Fahmy Shuhaimi dan Adilla CelikVitamin kat restoran. Ceria nampaknya satu family ni.


Pedas betul kueh teow goreng kat restoran ni. Selesai sarapan, kami check out hotel dan terus ke lokasi program Supermom idol. 

Seminar Shaklee kali ini memang unik. Tak sangka terjoin. Sambil jumpa dengan anak biz kat Penang, boleh ajar sikit sebanyak. Perkongsian dari master Norhanita Yusof, Fahmy Shuhaimi, MKB & Master Hadhatina buka minda untuk mendalami biz Shaklee. Sebab tu saya memang galakkan anak-anak bisnes yang berkelapangan untuk hadir dalam majlis ilmu seperti ini pada masa hadapan. 

Kita tengok gambar suasana sekitar majlis.




macam biasalah, speaker bercakap, mesti ada anak-anak yang tolong buat aksi di atas pentas.



isi penting dalam supermom idol yang berjaya saya kutip:

supermom idol
master nohanita
never give up
pasang niat
set target
what is your push factor
dream - mimpi besar-besar sbb mimpi macam doa
minta kekuatan dr Allah jika down
tekad utk kuat untuk downline
jaga aura - sharing positif shj
bina kredibiliti
inspire kejayaan kita
hubungan baik 
bertanggungjawab
konsisten
fokus - yg nak sahaja. 
percaya -Allah, diri sendiri, produk

Selesai program, kami dibawa ke tempat makan nasi ketam yang paling best kat Juru. Jalan nak pergi kedai tu memang ikut jalan kampung sungguh! 

Bila dah sampai tengok makanan yang dah sedia sumer macam best... Slurpp!!



Terima kasih Master Hadhatina & MKB sudi belanja kami makan best- best camni. Next time belanja lagi ya?

Oklah! 

Setakat itu sahaja perkongsian dari saya kali ini. Kita jumpa lagi dalam trip yang seterusnya!

Wassalam.

Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, April 26, 2014

BAGAIMANA SHAKLEE B-COMPLEX DAPAT MENGHILANGKAN STRESS DAN MENAMBAH TENAGA?

Bismillahirrahmanirrahim.

Terlebih dahulu syukur saya panjatkan ke hadrat Ilahi kerana masih diberikan keizinan untuk meluangkan waktu menulis sedikit kebaikan mengenai produk Shaklee.

Kali ini saya nak bercerita tentang satu lagi produk yang tak kurang hebatnya khusus untuk mereka yang selalu stres, darah gemuruh, tidak bermaya dan mudah mengantuk. Saya ingin syorkan kepada anda iaitu
vitamin B-Complex Shaklee, yang dapat meningkatkan metabolisma badan menukarkan lemak kepada tenaga untuk memberikan anda lebih tenaga. Bukan setakat lemak, peningkatan metabolisma yang tinggi juga boleh menukarkan protein dan karbohirat kepada tenaga.

Lebih kurang begitulah penerangan saintifiknya.

B-Complex Shaklee untuk hilangkan stress dan tambah tenaga Shaina Shop

Kandungan B-Complex Shaklee Shaina Shop

Kita tengok pula apa kandungan Vitamin B-Complex Shaklee ni pula. Apa benda bahan yang ada dalam B-Complex Shaklee ni yang menjadikannya sangat mantap untuk menambah tenaga kepada badan kita.
  1. Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  2. Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  3. Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  4. Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  5. Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  6. Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  7. Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram
**Credit to: http://izwawa.blogspot.com/2013/02/fungsi-vitamin-b-complex-shaklee.html

Kesan orang yang kurang mendapat Vitamin B:
  1. Letih & Murung
  2. Sembelit
  3. Air kencing berwarna kuning karat
  4. Darah gemuruh dan mudah panik
Tanda-tanda anda cukup Vitamin B:
  1. Tiada semua kesan di atas.
  2. Air kencing berwarna kuning cantik. (ha.. kalau nak tahu camana warna kuning cantik kena cuba dahulu B-Complex Shaklee)
Tips makan B-Complex Shaklee ni senang sahaja:
  1. Makan satu biji sehari sekali selepas makan tengah hari.
  2. Ataupun makan satu biji sehari selepas makan malam.
Pantang larang makan B-Complex Shaklee?

Makan vitamin B ibarat makan sayur yang cukup. Kalau terkurang makan sayur maknanya kuranglah vitamin dalam badan maka senanglah datang tanda-tanda negatif macam sakit, sengal dan sebagainya. Kalau terlebih amik vitamin pula tak menjadi masalah kerana vitamin yang berkhasiat yang diambil secara berlebihan akan dikeluarkan secara semulajadi dari tubuh badan melalui proses buang air kecil dan air besar. Pendek kata, membazir sahaja beli vitamin, kemudian makan banyak-banyak kononnya nak dapatkan kesan baik yang cepat tapi akhirnya dibazirkan pula sebab tak tahu cara makan yang betul.

Kalau anda nak tahu lagi tips makan B-complex dengan lebih lanjut lagi. Ataupun anda ingin tahu vitamin B complex ni kalau nak dapatkan kesan yang lagi optimum kena gabungkan dengan vitamin apa, bolehlah menghubungi saya melalui maklumat saya di bawah.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, April 25, 2014

REVIEW ESP SHAKLEE: APA YANG PERLU ANDA TAHU MENGENAI ENERGIZING SOY PROTEIN SHAKLEE?

Jika saya diberikan tiga perkataan untuk mengisahkan perihal ESP Shaklee ini ia tidak lain dan tidak bukan, tidak ada perkataan selainnya yang dapat menggambarkan dengan lebih baik sifatnya iaitu "Hot Selling Product". Orang kita biasa sebut kalau barang tu laku sangat sampai terlajak laris; pisang goreng panas. Kalau tajuk entry ni diberi nama ESP Shaklee ialah pisang goreng panas, lagi ramai orang confuse.


ESP 200x300 Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee Shaina Shop

Kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee
Kalau ada orang tanya, "What so great about this product?" atau "Ape yang best sangat pasal ESP Shaklee ni?" Macamana agaknya nak jawab? Nak mula dengan testimoni pengguna atau nak terangkan pasal apa yang ditawarkan oleh produk hot goreng pisang panas ni? Biasanya saya akan bagitahu tentang kebaikan, manfaat, kelebihan, pendek kata, yang bagus-bagus aje diceritakan dulu. Sebab apa? Sebab orang akan ingat awal-awal sahaja, yang kita terangkan berjela-jela kat belakang memang kirim salam lah jawabnya untuk orang nak ingat.

Ingat 3 manfaat utama ESP Shaklee yang ringkas dan mudah diingat:

"Awet muda, memberikan tenaga & mencegah kanser"
As simple as that. 

Awet Muda
Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.. Selain itu ia merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut. 

Memberikan Tenaga
Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga. 

Mencegah Penyakit & Kanser
Untuk orang lelaki dan perempuan, genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat. Kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

Manfaat Kebaikan Kelebihan ESP Shaklee Shaina Shop

Ciri-ciri ESP Shaklee yang sangat bagus sampai semua orang pun mesti ada testimoni sendiri setelah mengamalkannya.
Protein Non-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino. - ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Apa benda Non-GMO ni?
Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya. Shaklee meluluskan hanya penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. 

So, pergi check label produk protein yang anda ambil sekarang ini, ada tulis GMO atau Non-GMO.

non-gmo product ESP Shaklee shaina shop

ESP Shaklee lebih berkesan pabila diambil bersama vitamin-vitamin yang lain seperti Vitamin C, Vitamin E, B-Complex, Meal Shake, Alfalfa Complex, Zinc Complex, Vitalea dan lain-lain. Kombinasi beberapa vitamin Shaklee bersama ESP Shaklee menjadikannya sebahagian daripada set-set berikut:

Set Kecantikan (Kelihatan awet muda remaja)
Set Tambah Berat Badan.(Weight Gain Set)
Set Penjagaan Kulit Cantik (Bebas jerawat, jeragat, garis halus kecil dll)
Set Kehamilan atau Kesuburan (Membantu membetulkan kitar haid)
Set Mengandung (Ibu mengandung yang mengalami morning sick teruk dan sering letih)
Set Bersalin dan Berpantang (Mengembalikan kekuatan & menyembuhkan luka dalaman ibu bersalin)
Set Menyusu (ada 3 jenis set menyusu mengikut bajet)
Set Turun Berat Badan (Buang lemak-lemak degil dengan teknologi yang ditawarkan Shaklee)
Set Selepas Pembedahan dan Patah Tulang (Sembuhkan luka dalam)
Set Kencing Manis (Untuk keringkan luka akibat kencing manis)
Set Abang Power (Khas untuk sang suami)

Variasi ESP Shaklee bersama vitamin Shaklee Shaina Shop


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, April 24, 2014

FAQ MENGENAI ESP SHAKLEE - PRODUK SHAKLEE YANG TERLAJAK LARIS

Assalamualaikum wbt.

Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih dikurniakan nyawa, peluang dan ruang kepada saya untuk berkongsikan kepada pembaca semua mengenai produk Shaklee paling hangat abad ini iaitu ESP Shaklee. Kenapa paling hangat? Baca sampai habis tulisan saya dalam entri kali ini sehingga habis dan anda pasti akan teruja untuk mencuba satu cannister hari ini.

Baiklah, terus kepada isi kandungan. (tak nak buang masa anda) Berikut adalah soalan-soalan yang kerap ditanya berkenaan produk hot lagi best selling ini. Nak lagi mudah, masukkan sahaja keyword yang hendak di cari dengan menekan butang keyboard Ctrl + F dan taipkan keyword. (boleh abaikan kalau tak tahu.. sebab tak penting pun. boleh scroll sahaja sampai bawah)



ESP Shaklee - Energizing Soy Protein Shaina Shop

Apa itu ESP? Macamana rupa bentuk ESP?

ESP bermaksud Energizing Soy Protein. ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi dari Shaklee. Berbentuk serbuk putih macam susu tapi bukan susu. Lebih kurang macam ni lah rupanya:


Rupa Bentuk ESP Protein Shaklee Shaina Shop

Apa rasa ESP ni? Manis ke payau ke masin ke masam ke?

Rasanya sedap dap dap. Sekiranya dibancuh begitu sahaja, ia berperisa soya mild vanilla. Kalau nak manis, tambah gula dalam bancuhan ESP anda. Kalau nak rasa masam-masam manis, letak asam boi sikit. Terpulang kepada kreativiti anda untuk menyediakan minuman bertenaga sepanjang hari ini. Yang penting khasiat ESP dapat diminum sekaligus dan khasiatnya dapat diserap oleh badan.

Apa isi kandungan ESP? Halal ke?

Kandungan ESP ialah Kacang Soya berperisa mild vanila.


Nutrition Fact ESP Shaklee Shaina Shop

Alhamdulillah, ESP Shaklee halal dan diiktiraf oleh Islamic Services America (ISA) dan ISA diiktiraf oleh JAKIM. Sijil Halal Shaklee boleh didapati di laman web Shaklee Malaysia di sini. (Boleh click ke gambar untuk zoom yang lebih jelas)



Sijil Halal Shaklee Malaysia Shaina Shop
Sijil Halal Shaklee

Macamana cara nak sediakab ESP? Ada tips terbaik menyediakan ESP?

Cara yang betul untuk menyediakan minuman ESP yang sedap lagi lazat ialah membancuhnya dengan air sejuk. Ambil 3 sudu makan ESP dan bancuh. Jangan lebih dari 3 sudu. Kalau 3 sudu menhasilkan bancuhan yang pekat, ambil 1 sudu pada waktu pagi, 1 sudu pada waktu tengah hari dan 1 sudu lagi sebelum tidur. Gunakan shaker dan bukannya masukkan ESP ke dalam cawan dan kacau dengan sudu macam nak bancuh teh tarik ye? Sebaiknya gunakan Shaklee punya shaker barula bancuhan menjadi sebati dan halus. Kalau nak jadikan bancuhan lengkap, campurkan dengan Meal Shake Shaklee dan Performance Drink. Fuh.. Kombinasi terbaik. Kalau minum pukul 7:30 pagi, pukul 1:00tghhari pun masih terasa kenyangnya.

Masa terbaik untuk ambil ESP

Sebaiknya sebelum sarapan ataupun sebelum tidur. Kedua-dua waktu ini baik untuk penyerapan khasiat yang optimum. Waktu lain bukan tak boleh, boleh sahaja kalau tak sempat nak minum sebelum sarapan. Ataupun takut terlupa nak minum sebelum tidur takut tertidur dulu.

Kalau tak boleh minum macam tu aje, boleh tak campur dengan benda lain untuk bagi sedap?

Ikut selera masing-masing, saya suka mencampurkan ESP dengan Tropikana Twister yang baru keluar dari peti sejuk yang disimpan semalaman. Selepas shake shake shake rasanya memang lazat. 

Apa pantang-larang minum ESP?

Minum ESP tak ada pantang larang. Pantang larang yang ada cuma ESP tak boleh bancuh dengan air panas sebab ESP ada 9 jenis asid amino. Asid amino sangat sensitif dengan haba dengan kata lain, protein yang terkandung akan musnah. Kiranya kalau bancuh ESP dengan air panas, khasiat yang sepatutnya kita dapat 100%, tapi kita cuma dapat 20% sahaja. Ruginya di situ. Selain dari tujuan pengambilan ESP untuk dapatkan hasil kulit cantik, kulit mulus, bertenaga sepanjang hari, imun badan meningkat, tapi semua tu tak dapat pun kalau cara penyediaannya kurang tepat. Jadi, bancuhlah ESP dengan air sejuk. 

Berapa harga satu tin ESP?

Harga jual untuk satu cannister (bukan satu tin ya) ialah RM150. Jika anda SMS/Whatsapp/PM nombor saya sekarang (016-2223767), saya akan berikan harga diskaun. 

Kat mana boleh beli ESP selain dari website ni?

Boleh dapatkan ESP dari mana-mana pengedar Shaklee atau nama ringkas mereka ialah SID - Shaklee Independent Distributor. Kat farmasi tak ada jual. Boleh dapatkan dari orang perseorangan yang berdaftar sebagai ahli Shaklee sahaja. Sekiranya anda berminat menjadi ahli Shaklee, saya ucapkan selamat datang, banyak manfaatnya menjadi pengedar produk Shaklee selain boleh menjana pendapatan sampingan yang lumayan. RM20k sebulan dengan menjual vitamin dari rumah. Menarik tak?

Boleh beli Cash On Delivery (COD) ESP?

COD yang berhampiran dengan anda boleh check di sini>
Tapi sekiranya anda berminat untuk mendapatkan dari saya, area yang saya cover cuma di sini sahaja:
1. Subang Jaya, USJ
2. Shah Alam
3. Petaling Jaya
Boleh setkan masa dan exact location, runner saya akan sampai ke destinasi yang dikehendaki. 



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, April 23, 2014

7 KEBAIKAN OSTEMATRIX SHAKLEE UNTUK KEPERLUAN HARIAN

Lanjutan dari promosi ESP Shaklee pada bulan lepas, bulan ini Shaklee mengumumkan Ostematrix atau biasanya orang panggil Oste boleh dibeli 6 percuma 1.

Memang sesuai untuk orang yang tidak boleh dan mereke yang tidak suka minum susu tapi hendakkan khasiat dari susu.

Antara sebab ramai pelanggan saya amat sukakan Ostematrix Shaklee adalah kerana ia terbukti memberikan kebaikan seperti dibawah.

7 Kebaikan Ostematrix:
1. Membina tulang dan gigi yang kuat. - Semua lapisan umur memerlukannya.
2. Membantu perkembangan tubuh badan normal.
3. Mengelakkan penyakit osteoporosis. - Sarankan kepada mereka yang masih mempunyai Ibubapa yang sudah berusia 50an
4. Mengekalkan tekanan darah yang normal.
5. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf. - Badan nampak lebih ramping.
6. Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air (water retention), mudah meradang (irritability) dan kemurungan (moodiness). - Suami lebih sayangkan isteri yang tenang.
7. Membantu tumbesaran badan - Sesuai bagi mereka yang berumur 19 - 25 tahun ingin mencapai tinggi yang ideal.

Sebelum itu, jemput baca testimoni Ostematrix Shaklee di SINI.

Kebaikan Ostematrix Shaklee sebagai keperluan harian dari Shaina Shop


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring