CARIAN

Thursday, September 15, 2016

PRODUK SHAKLEE PALING LARIS DI SHAINA SHOP: HERBAL BLEND MULTI-PURPOSE CREAM

Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee; setiap hari ada je orang yang call/SMS/WhatsApp tanya pasal krim ajaib ni
Semuanya gara-gara entri blog kami ni
Walaupun menjual 1 tiub krim ni tak seuntung menjual 1 botol Vivix, tapi kepuasan membantu ibu-ibu seluruh Malaysia menyelesaikan masalah ruam bayi mereka memang priceless


Kita sedia maklum bahawa, antara cara yang biasa dilakukan untuk mengatasi masalah ruam pada bayi ialah dengan menyapu bahagian kulit yang terkena ruam dengan pelbagai jenis krim dan losyen seperti Calamine, Drapolene dll
Tetapi tahukah anda, krim/losyen seumpama ini mengandungi pelbagai bahan kimia yang bersifat karsinogen (penyebab kanser) dan steroid
Penggunaan berpanjangan ke atas kulit lama-kelamaan akan menyebabkan pelbagai penyakit berbahaya

Oleh itu saya sangat syorkan untuk bertukar kepada Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee, krim pelbagai guna yang diperbuat daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
Krim serbaguna ini semestinya selamat untuk bayi kerana ia bebas steroid dan bebas paraben tidak seperti kebanyakan krim lain di pasaran
Selain itu krim ini juga boleh digunakan untuk melegakan kesan gigitan nyamuk, mengurangkan parut, mengatasi masalah kulit kering dan tumit merekah serta banyak lagi kegunaan lain

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Nak COD kat Muar pada hujung minggu?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)

Wednesday, September 14, 2016

SET SHAKLEE KEGEMARAN SAYA: SET IBU MENGANDUNG

Kalau orang tanya apa set Shaklee kegemaran saya, pastinya pilihan saya ialah set ibu mengandung


Sebabnya saya rasa masa pregnant ialah masa saya mempunyai kulit paling tidak bermasalah, flawless tanpa mekap & paling sihat dalam sejarah 😘
Walaupun ketika itu, lebih-lebih lagi ketika mengandungkan anak ketiga saya gigih "membesarkan" diri (unfortunately masih besar sampai sekarang 😂)
Antara tanda tubuh cukup semua nutrisi ialah kulit yang cantik & bersih
Mana taknya, masa pregnant memang tak miss makan vitamin demi baby dalam kandungan
Bila baby dah keluar lagi-lagi baby direct feeding je di mana saya tak perlu risau stok tak cukup, mula la ponteng makan vitamin then end up kulit x sesihat ketika pregnant
Hmm takkan nak kena pregnant dulu baru dapat kulit flawless kot? 😅
Boleh klik sini untuk info set ibu mengandung

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Nak COD kat Muar pada hujung minggu?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)

Tuesday, September 13, 2016

TIPS KEKAL FOKUS DI SEKOLAH SELEPAS CUTI SEKOLAH

Selepas bercuti sempena Aidilfitri, tibalah masa untuk anak-anak kembali ke sekolah esok
Macam mana nak pastikan anak-anak kekal fokus lepas lebih seminggu berehat dari ke sekolah?


Jom baca tips yang saya kongsikan di bawah:

BANGUN AWAL PAGI supaya ada cukup masa untuk bersiap. Ibu bapa pun tak perlu la nak marah-marah & anak-anak pun tak stress kena marah then barulah ceria nak ke sekolah.

MAKAN SARAPAN PAGI untuk memulakan hari dengan nutrisi yang sihat. Setiap pagi saya beri anak-anak bancuhan susu + Meal Shakes (multivitamin & multimineral) + Omega Guard (minyak ikan sumber omega 3, DHA & EPA) yang sangat lazat.

REHAT & TIDUR YANG CUKUP sehari sebelum sekolah bermula. Sebab itu dicadangkan pulang ke bandar sehari lebih awal supaya ibu bapa & anak-anak mendapat rehat serta tidur yang diperlukan & mempunyai cukup masa membuat persediaan.

KESIHATAN YANG OPTIMUM sangat penting untuk memastikan anak-anak dapat fokus belajar di sekolah. Selain Meal Shakes & Omega Guard, saya juga berikan kepada anak-anak Chewable Vita-C Plus & NutriFeron bagi meningkatkan sistem imun mereka.

SENTIASA TERHIDRAT dengan memastikan anak-anak minum air yang cukup. Apabila mereka bermain, mereka akan kehilangan banyak bendalir melalui berpeluh. Jika kurang air dalam badan sudah tentu badan terasa letih, malas dan perjalanan darah menjadi tidak lancar. Oksigen pun tidak dapat dibawa ke otak dengan sempurna.

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)

Monday, September 12, 2016

CANTIK DAN SIHAT DENGAN SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS SHAKLEE

Korang nak tak cantik & sihat dengan hanya 1 produk?
Produk ni sangatlah sesuai untuk sesiapa yang ada kekangan bajet untuk membeli full set
Well, produk yang saya maksudkan ialah vitamin C


Bukan sebarang vitamin C, Sustained Release Vita-C Plus Shaklee dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin C sentiasa berada dalam badan kita
Teknologi ini sangat penting memandangkan vitamin C adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan
Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren
Ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet
Vitamin C Shaklee juga didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin C dengan lebih baik

Sekiranya anda konsisten mengamalkan vitamin C Shaklee ini setiap hari sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum menjelang hari raya, insya Allah anda akan mendapat kulit yang berseri & kesihatan yang tiptop kerana antara fungsi vitamin C ialah:
• Merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. Jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang
• Mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini serta memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam
• Melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka
• Antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan
• Menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Nak COD kat Muar @ Melaka sepanjang minggu ni perayaan ni?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)

Sunday, September 11, 2016

VITAMIN WAJIB ADA KETIKA TRAVEL/BALIK KAMPUNG

Salam 22 Ramadhan Al-Mubarak
Alahai sekejap je masa berlalu, tak lama lagi nak raya dah
Sebut pasal raya, mesti semua orang akan travel & balik kampung tak kira la jauh mahupun dekat jaraknya
Macam saya, jarak rumah saya-rumah parents tak sampai 5 minit perjalanan
Kalau pasang lagu raya kat radio tu tak sempat nak habis kot haha

Walaupun jarak dekat vitamin Shaklee tetap kami angkut especially bila plan nak bermalam lebih-lebih lagi yang 3 dari kanan tu (vitamin untuk kanak-kanak)
Boleh refer sini untuk info tentang set kesihatan kanak-kanak
Yang lain-lain boleh pow mama saya punya kalau terlupa nak bawak hehe


NutriFeron tu macam biasalah bertindak sebagai immune booster & first aid kit menggantikan paracetamol sekiranya demam
Vita-Lea Iron Formula pula ialah mutivitamin which is kalau malas sangat nak telan banyak-banyak vitamin, memadailah telan 2 tablet per day
Sustained Release Vita-C Plus & Garlic Complex bertindak mencegah/merawat allergi. Kadang-kadang persekitaran baru boleh mencetus allergi so saya ambil 2 vitamin ini untuk mencegahnya

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)

Saturday, September 10, 2016

SHAKLEE MIGHTY 3 GEMS SET

Shaklee Mighty 3 Gems Set terbahagi kepada 3 produk asas untuk pembekalan vitamin, zat galian, tenaga dan pengekalan bendalir badan iaitu:
• Meal Shake (perasa French Vanilla)
• ESP Soy Protein Isolate Powder (perasa vanilla)
• Performance Drink (perasa oren)


Ketiga-tiga produk ini berperanan membekalkan nutrien dan keperluan harian tubuh agar terus bertenaga dan cerdas. Sesuai untuk mereka yang tidak sempat untuk bersahur dan sebagai minuman berbuka puasa.

Kalau tak sempat sahur (kes terbangun tinggal 5 minit nak imsak/15 minit nak Subuh), Mighty 3 Gems ini insya Allah memadai untuk anda menjalani ibadah berpuasa seperti biasa. Dan berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah selanjutnya iaitu solat Maghrib, Isyak serta terawikh dan ibadah-ibadah lain seperti bertadarus.

Semestinya pilihan terbaik ibu menyusukan seperti saya untuk kekal cergas dan bertenaga ketika berpuasa!

Fungsi setiap produk:

Meal Shake berperisa French Vanilla (KURANG RASA LETIH)
• Multivitamin! Mengandungi 19 vitamin/galian, serat dan protein
• Mengenyangkan dan memberi tenaga
• Elakkan sembelit

ESP Soy Protein Isolate Powder berperisa vanilla (KURANG RASA LAPAR)
• Non GMO soy protien
• Indeks glisemiknya rendah membuatkan kita lebih BERTENAGA dan kenyang lebih lama
• Mengatasi masalah GASTRIK
• MILK BOOSTER! Mengurangkan masalah susu merundum
• Kulit lebih anjal, tegang dan berseri

Performance Drink berperisa oren (KURANG RASA HAUS)
• Mengekalkan kandungan air di dalam badan
• Mengandungi imbangan elektrolit untuk MENCEGAH DEHIDRASI
• Membekal 3 jenis karbohidrat untuk tenaga

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk, gaya hidup sihat & bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Shaklee?
Nak COD ke mana2 destinasi pilihan sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya & Puchong?
Berada di luar kawasan di atas tapi masih nak mendapatkan servis kami?
Hubungi kami, pengedar sah Shaklee anda:
016-2022416 (Mohd Shaiful)
016-2223767 (Wardah Aina)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring