CARIAN

Saturday, July 13, 2019

Operation bypass jantung - pengalaman hidup dan move on forward dari kaca mata pesakit

Semalam sempat duduk bertemu dengan salah seorang individu officemate yang dihormati anak buahnya serta digeruni dikalangan stakeholder kat kedai makan. Beliau boleh dikategorikan sebagai workaholic. Level manager of course. Maka dah duduk ni kami pun bersembanglah. Sembang punya sembang, bukak cerita pasal masa lepas, kisah budak-budak kat office dan sebagainya.

Dipendekkan cerita beliau ni pernah dikejarkan ke hospital kerana diserang sakit dada sejurus selepas menghantar anak lelakinya ke universiti. Mujur beliau sempat sampai ke rumah sebelum dihantar ke hospital. Kalau tengah drive tiba-tiba sakit jantung boleh accident naya betul.

Bukan gambar betul ni.. saje nak cantikkan blog

Dipendekkan cerita lagi, beliau telah menjalani operation sebab saluran darah ke jantung hampir tersumbat. Selesai operation, dapatlah cuti sakit yang agak lama jugaklah. Minggu berganti minggu akhirnya beliau kembali seperti dahulu dapatlah masuk office semula. Cuma bezanya sekarang beliau terpaksa makan banyak ubat.

Saya kongsikan beliau info tentang pencegahan sakit jantung dari berulang kembali. Walaupun ada specific set untuk sakit jantung ni, tapi nak memulakan supplemen untuk orang yang sakit tengah makan ubat ni susah sikit. Nombor satu, alasannya sekarang tengah makan banyak ubat. Nombor dua takut supplemen yang diambil itu akan bagi kesan kepada badan bila bercampur dengan ubat nanti.

So, saya explain satu benda simpe kat beliau, supplement ni macam makanan yang biasa kita makan setiap hari tapi bezanya kadar dia jauh lebih besar. Contoh paling simple Omega 3. sumbernya dari ikan. So kalau kita makan ikan  banyak, kita dapat khasiat protein, omega dll. Apabila badan sudah cukup khasiat, yang selebihnya akan dibuang dalam bentuk najis. Dari segi kesan negatif terhadap badan tiada.

Yang berbeza cuma akan rasa lebih sihat kerana risiko salur darah tersumbat dapat dikurangkan. Disamping banyak lagi khasiat yang kita dapat bila makan omega ni. Saya sangat harap supaya Omegaguard Shaklee ni mampu mencegah sakit jantung serta membantu pesakit jantung diluar sana untuk menjalani hidup yang sihat.

Tudia Omega guard Shaklee tiga dari kiri. yang lain tu buat hiasan aje. jangan marah..

Doakan individu workaholic yang hebat ni terbuka untuk mencuba produk Shaklee dari saya :-)

itu sahaja sharing untuk kali ini. Ketemu dilain entri.

Ikhlas,

Epuljaguh
Whatsapp saya:
https://wa.me/60162022416?text=PM%20harga




Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong COD pada hari yang sama.

DISCLAIMER:

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Post a Comment