CARIAN

Wednesday, July 24, 2019

Vitamin C Shaklee - Perbezaan 2 jenis Vitamin C yang patut anda ketahui

Bulan ni Shaklee Malaysia all out promosi Vitamin C. Selang sehari ada aje poster baru yang keluar untuk Shaklee Independent Distributor (SID) macam kami ni buat sales. Poster menarik can cantik. Siap ada explaination ringkas pasal kepentingan pengambilan vitamin C untuk tubuh badan. Pendek kata, kalau anda follow page Shaklee Malaysia ni, anda akan lebih faham fungsi vitamin C dan yang penting sekali, bagaimana vitamin C shaklee adalah yang terbaik dan termurah untuk didapati di pasaran.

Tahukah anda bahawa Shaklee ada menawarkan 2 bentuk vitamin C dalam pasaran Malaysia?

Vita C Plus



buat anda yang tercari-cari bandingan nilai Vita C Plus dengan khasiat vitamin C dari sumber organik buah-buahan dan sayur-sayuran, 1 botol bersamaan dengan 7 oren, 6 brokoli dan 119 lobak merah! yang paling bestnya 1 biji tablet berharga RM0.40 sahaja.


vitamin c shaklee terbukti membantu mencerahkan kulit agar kelihatan gebu gedebas disamping menganjalkan kulit terutamanya muka. Ia juga sangat berkesan dalam memudarkan kesan parut jerawat, jeragat, kawah gunung berapi dan sebagainya.. ;-P


satu perkara yang sangat penting untuk wanita yang dilanda masalah kulit muka berjerawat dan nampak kusam. Ditambah pula sering terdedah dibawah sinaran pancaran sang matahari dewasa ini menambahkan kesan teruk sunburn. Nak tambah lagi ada jeragat pula. 


kulit kusam berjeragat, nampak tak cantik.. macam mana ni? huhu..
ambillah Vita C plus Shaklee hari ini. Pengambilan sebiji setiap hari selepas makan tengah hari dapat meningkatkan antibodi dan menjadikan anda kelihatan awet muda sepanjang masa!


Chew able Vitamin C


siapa dapat teka sumber gambar ni asal dari mana saya beri dia hadiah sebotol vita C Chewable ni. nak tak? tawaran hingga akhir bulan Ogos 2019. (31-8-2019) clue nya search Shaina Shop dot net. ;-)
yang nak cuba tu boleh PM 016-2022416 sekarang! saya mencari 2 orang pemenang terawal sebelum tarikh tutup ini ya! cepat jangan tunggu lagi. wink!wink!

lagi fakta menarik mengenai chewable vita c plus shaklee. selamat, organik, terbukti berkesan. kandungan vitamin C sahaja tidak mencukupi. Kandungan bioflavonoids dan lain-lain bertindak meningkatkan keupayaan fungsi vitamin C ni.. menarik kan? Just to make sure vitamin consumed delivered properly gitu.. 


Tahukah anda apa perbezaan antara kedua jenis vitamin C ini?


kedua-duanya mempunyai kelebihan tersendiri. SR vita C plus mengandungi 500mg per tablet manakala Chewable vita C plus mengandungi 100mg per tablet. SR dimakan secara telan. manakala Chewable secara.. well, you know.. chew! Dari segi rasa, Chewable rasa lebih manis sedikit berbanding SR vita C kerana rasanya yang agak sedikit masam! SR vita C boleh juga dikunyah malah dia sangat digalakkan makan secara kunyah ketika bangun pagi dikala hidung tersumbat dengan selesema srott..srott hilang sebelum habis Vita C larut didalam mulut! biasanya tak sampai 5 minit, hidung yang srott.. srott..tadi hilang tanpa anda perasan. Menakjubkan bukan?

credit to: Shaklee by Syaza Phenomenal Pearls by Master Lyana Hisham


kedua-duanya adalah faveret vitamin saya kerana tahan berbulan-bulan. Semestinya jimat!
anak-anak pun sangat sukakanya. tak cukup sebiji digigitnya sekejap aje diminta nak lagi.. rezeki anak tu ;-)

Itulah dia perbezaannya. Pada saya tak ada lah beza sangat. Dua-dua pun masuk perut melalui mulut.

Manfaat Vitamin C untuk tubuh badan kita hari ini.


Kelebihan Sustained Release Vita-C Shaklee Sebagai Vitamin C Semulajadi

* Memperbaiki Simpton pendarahan - Kekurangan vitamin C menyebabkan masalah gusi berdarah, kulit kasar, kulit ruam dan kulit kering.

* Sebagai anti oksidan yang kuat - vitamin merupakan antioksidan atau salah satu cara untuk melawan penyakit.

* Kecantikan kulit - Kulit akan lebih cerah dan kurang berlaku masalah kulit kering dengan pengambilan vitamin C secara berterusan.

* Membantu mencegah kanser - mampu meningkatkan interferon semulajadi atau daya ketahanan yang tinggi serta mampu merangsang pengeluaran T-cell untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dengan berkesan.

* Meningkatkan sistem imun badan - membantu membina sel darah merah dalam tubuh untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, mengukuhkan sistem imun.

* Membantu meningkatkan kesan pemulihan - membantu dalam penghasilan kulit baru, alergi dan memudarkan parut.

* Membentuk kologen - Vitamin C merangsang pembentukan kolagen. Kolagen merupakan sebatian asas otot, tisu,gusi, rangka dan tulang rawan. Sekiranya kekurangan vitamin C kawasan ini akan cepat hilang elastik yang menyebabkan proses penuaan.

* Mengelakkan terjadinya insomnia - membantu fikiran lebih tenang, kurang stress dan masalah mental seperti keresahan.

* Mengekalkan kolestrol sihat - membantu megurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengahalang pendarah dalam hidung dan kapilari dari darah.

credit to: multivitaminbest.com



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:

Epul Jaguh
☺ ID Shaklee: 865473
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2022416
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, July 13, 2019

Operation bypass jantung - pengalaman hidup dan move on forward dari kaca mata pesakit

Semalam sempat duduk bertemu dengan salah seorang individu officemate yang dihormati anak buahnya serta digeruni dikalangan stakeholder kat kedai makan. Beliau boleh dikategorikan sebagai workaholic. Level manager of course. Maka dah duduk ni kami pun bersembanglah. Sembang punya sembang, bukak cerita pasal masa lepas, kisah budak-budak kat office dan sebagainya.

Dipendekkan cerita beliau ni pernah dikejarkan ke hospital kerana diserang sakit dada sejurus selepas menghantar anak lelakinya ke universiti. Mujur beliau sempat sampai ke rumah sebelum dihantar ke hospital. Kalau tengah drive tiba-tiba sakit jantung boleh accident naya betul.

Bukan gambar betul ni.. saje nak cantikkan blog

Dipendekkan cerita lagi, beliau telah menjalani operation sebab saluran darah ke jantung hampir tersumbat. Selesai operation, dapatlah cuti sakit yang agak lama jugaklah. Minggu berganti minggu akhirnya beliau kembali seperti dahulu dapatlah masuk office semula. Cuma bezanya sekarang beliau terpaksa makan banyak ubat.

Saya kongsikan beliau info tentang pencegahan sakit jantung dari berulang kembali. Walaupun ada specific set untuk sakit jantung ni, tapi nak memulakan supplemen untuk orang yang sakit tengah makan ubat ni susah sikit. Nombor satu, alasannya sekarang tengah makan banyak ubat. Nombor dua takut supplemen yang diambil itu akan bagi kesan kepada badan bila bercampur dengan ubat nanti.

So, saya explain satu benda simpe kat beliau, supplement ni macam makanan yang biasa kita makan setiap hari tapi bezanya kadar dia jauh lebih besar. Contoh paling simple Omega 3. sumbernya dari ikan. So kalau kita makan ikan  banyak, kita dapat khasiat protein, omega dll. Apabila badan sudah cukup khasiat, yang selebihnya akan dibuang dalam bentuk najis. Dari segi kesan negatif terhadap badan tiada.

Yang berbeza cuma akan rasa lebih sihat kerana risiko salur darah tersumbat dapat dikurangkan. Disamping banyak lagi khasiat yang kita dapat bila makan omega ni. Saya sangat harap supaya Omegaguard Shaklee ni mampu mencegah sakit jantung serta membantu pesakit jantung diluar sana untuk menjalani hidup yang sihat.

Tudia Omega guard Shaklee tiga dari kiri. yang lain tu buat hiasan aje. jangan marah..

Doakan individu workaholic yang hebat ni terbuka untuk mencuba produk Shaklee dari saya :-)

itu sahaja sharing untuk kali ini. Ketemu dilain entri.

Ikhlas,

Epuljaguh
Whatsapp saya:
https://wa.me/60162022416?text=PM%20harga




Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong COD pada hari yang sama.

DISCLAIMER:

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.