CARIAN

Saturday, July 13, 2019

Operation bypass jantung - pengalaman hidup dan move on forward dari kaca mata pesakit

Semalam sempat duduk bertemu dengan salah seorang individu officemate yang dihormati anak buahnya serta digeruni dikalangan stakeholder kat kedai makan. Beliau boleh dikategorikan sebagai workaholic. Level manager of course. Maka dah duduk ni kami pun bersembanglah. Sembang punya sembang, bukak cerita pasal masa lepas, kisah budak-budak kat office dan sebagainya.

Dipendekkan cerita beliau ni pernah dikejarkan ke hospital kerana diserang sakit dada sejurus selepas menghantar anak lelakinya ke universiti. Mujur beliau sempat sampai ke rumah sebelum dihantar ke hospital. Kalau tengah drive tiba-tiba sakit jantung boleh accident naya betul.

Bukan gambar betul ni.. saje nak cantikkan blog

Dipendekkan cerita lagi, beliau telah menjalani operation sebab saluran darah ke jantung hampir tersumbat. Selesai operation, dapatlah cuti sakit yang agak lama jugaklah. Minggu berganti minggu akhirnya beliau kembali seperti dahulu dapatlah masuk office semula. Cuma bezanya sekarang beliau terpaksa makan banyak ubat.

Saya kongsikan beliau info tentang pencegahan sakit jantung dari berulang kembali. Walaupun ada specific set untuk sakit jantung ni, tapi nak memulakan supplemen untuk orang yang sakit tengah makan ubat ni susah sikit. Nombor satu, alasannya sekarang tengah makan banyak ubat. Nombor dua takut supplemen yang diambil itu akan bagi kesan kepada badan bila bercampur dengan ubat nanti.

So, saya explain satu benda simpe kat beliau, supplement ni macam makanan yang biasa kita makan setiap hari tapi bezanya kadar dia jauh lebih besar. Contoh paling simple Omega 3. sumbernya dari ikan. So kalau kita makan ikan  banyak, kita dapat khasiat protein, omega dll. Apabila badan sudah cukup khasiat, yang selebihnya akan dibuang dalam bentuk najis. Dari segi kesan negatif terhadap badan tiada.

Yang berbeza cuma akan rasa lebih sihat kerana risiko salur darah tersumbat dapat dikurangkan. Disamping banyak lagi khasiat yang kita dapat bila makan omega ni. Saya sangat harap supaya Omegaguard Shaklee ni mampu mencegah sakit jantung serta membantu pesakit jantung diluar sana untuk menjalani hidup yang sihat.

Tudia Omega guard Shaklee tiga dari kiri. yang lain tu buat hiasan aje. jangan marah..

Doakan individu workaholic yang hebat ni terbuka untuk mencuba produk Shaklee dari saya :-)

itu sahaja sharing untuk kali ini. Ketemu dilain entri.

Ikhlas,

Epuljaguh
Whatsapp saya:
https://wa.me/60162022416?text=PM%20harga




Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong COD pada hari yang sama.

DISCLAIMER:

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.


Saturday, April 13, 2019

Set Menyusu Shaklee Boleh Buat Ibu Bekerja Dengan Senang Hati

Set Menyusu Shaklee yang PALING POPULAR !!!

Cara menyusu yang popular yang membantu para ibu. 





Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid. Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium, Alternatif kepada set B untuk ibu yang ada masalah dengan alfalfa. Sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktosa. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D serta ineral lain.

2) SET B

Untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam Set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

3) SET E

Set E lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix. Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, Set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

4) SET TRIPPLE M (3M) - PALING LARIS!! 

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?


* Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan


* Si ibu yang nak mula menyimpan stok


* Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam


* Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

* Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3 Liter sehari. Maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan.

Tonton video testimoni berikut. 



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:




☺ ID Shaklee: 865473


✍ FB: Wardah Aina


⌨ FB Page: ShAina Shop




✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767


➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.