CARIAN

Tuesday, July 29, 2014

SET K SHAKLEE (SET KURUS SHAKLEE)

Untuk kurus dengan Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee), terdapat 4 langkah yang perlu diikuti iaitu detoks, bakar lemak, buang lemak, dan bina otot.

Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee)
Harga Runcit:
Herb-Lax RM52.50 (120 tablet)
Omega Guard RM136 (90 kapsul)
Lecithin RM52.50 (180 kapsul)
Alfalfa Complex RM53.75 (330 tablet)
Cinch Shake Mix RM173.00 (765g)
ESP (Protein) RM150.00 (850g)

Langkah 1: Detoks dengan Herb-Lax
Kenapa perlu detoks?
Detoks penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detoks. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrien yang diambil sama ada daripada suplemen atau diet harian.

Langkah 2: Omega Guard atau Lecithin sebagai Pembakar (Pengemulsi) Lemak
Omega Guard dan Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan memerlukan medium pengangkutan untuk membawanya keluar daripada badan. Oleh itu, pengambilan Omega Guard atau Lecithin memerlukan kombinasi produk yang lain iaitu Alfalfa Complex.

Langkah 3: Alfalfa Complex (Fiber) sebagai Agen Membuang Lemak
Kenapa fiber penting dalam set ini?
Tanpa fiber, anda akan mudah mendapat sembelit. Oleh itu, pengambilan Alfalfa Complex adalah penting bersama dengan meminum air masak yang secukupnya (minimum 2-3L sehari).

Langkah 4: Bina Otot dengan Cinch Shake Mix atau ESP (Protein)
Apakah kepentingan protein?
Protein penting untuk memelihara otot dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber)? Orang yang macam ini, yang turun itu bukan berat tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk meningkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab itu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake Mix, antara yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.
Untuk ibu menyusu, disarankan untuk mengambil ESP daripada Cinch Shake Mix kerana kalori Cinch Shake Mix sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee) #1

Testimoni Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee) #2

Testimoni Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee) #3

Testimoni Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee) #4

Testimoni Set K Shaklee (Set Kurus Shaklee) #5


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Monday, July 28, 2014

SET J SHAKLEE (SET IBU MENGANDUNG SHAKLEE)

Jika anda merupakan seorang ibu yang mengandung, Set J Shaklee ataupun Set Ibu Mengandung Shaklee ini merupakan pilihan suplemen yang paling tepat kerana ia mengandungi semua nutrisi lengkap yang penting sepanjang mengandungkan bayi.

SET J SHAKLEE (SET IBU MENGANDUNG SHAKLEE)
Set J Shaklee (Set Ibu Mengandung Shaklee)
Harga Runcit:
Vita-Lea Iron Formula RM88.75 (120 tablet)
B-Complex RM53.75 (120 tablet)
Sustained Released Vita-C Plus RM92.50 (180 tablet)
OsteMatrix RM61.00 (120 kaplet)
Omega Guard RM136.00 (90 kapsul)

Set J Shaklee (Set Ibu Mengandung Shaklee) terdiri daripada:

Vita-Lea Iron Formula:
Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

B-Complex:
B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Sustained Released Vita-C Plus:
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji Vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu Vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OsteMatrix:
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan Vitamin D. Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya. Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

Apabila kandungan anda, sudah masuk trimester kedua, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan Omega Guard:
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

Suplemen lain yang mungkin anda boleh amalkan terutama jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah ESP (Protein) Shaklee:

ESP (PROTEIN) SHAKLEE
ESP (Protein) Shaklee
Harga Runcit: RM150.00 (850g)

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

TESTIMONI SET J SHAKLEE (SET IBU MENGANDUNG SHAKLEE)
Testimoni Set J Shaklee (Set Ibu Mengandung Shaklee) #1

TESTIMONI SET J SHAKLEE (SET IBU MENGANDUNG SHAKLEE)
Testimoni Set J Shaklee (Set Ibu Mengandung Shaklee) #2

Tonton video di bawah untuk mendengar testimoni Puan Ainul yang kekal bertenaga semasa hamil sehingga mampu mendaki Candi Borobudur di Indonesia yang setinggi 265 meter ketika usia kandungan 7 bulan:


Mahu kekal aktif dan bertenaga menjalani aktiviti seharian dan bebas morning sickness ketika hamil? Jom cuba Set Ibu Mengandung Shaklee ini sekarang.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, July 27, 2014

NUTRIFERON: SET H SHAKLEE (SET PERTAHANAN BADAN SHAKLEE)

NutriFeron Shaklee juga terkenal sebagai Set H Shaklee atau Set Pertahanan Badan Shaklee.

NutriFeron: Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee)
Harga Runcit: RM181.25 (30 sachet x 1.2g)

NutriFeron: Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) berfungsi membantu:
° Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
° Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
° Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C (lebih dos) tidak dapat memberi kesan kepada penyakit yang dihadapi.
° Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
° Individu menyusu, namun akan mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni NutriFeron Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) #1

Testimoni NutriFeron Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) #2

Testimoni NutriFeron Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) #3

Testimoni NutriFeron Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) #4

Testimoni NutriFeron Set H Shaklee (Set Pertahanan Badan Shaklee) #5


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, July 26, 2014

SET D SHAKLEE (SET KECANTIKAN KULIT SHAKLEE @ SET KESUBURAN SHAKLEE)

Vitamin Shaklee khas untuk mereka yang menghadapi pelbagai masalah kulit dan masalah kesuburan.

Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee @ Set Kesuburan Shaklee)
Harga Runcit:
B-Complex RM53.75 (120 tablet)
Sustained Release Vita-C Plus RM92.50 (180 tablet)
Vita-E Complex RM149.00 (120 kapsul)

Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee @ Set Kesuburan Shaklee) terdiri daripada:

B-Complex:
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain. Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat. Umum mengetahui yang B-Complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang. Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.

Sustained Release Vita-C Plus:
Antikoksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan lain. Ianya juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan. Vitamin C juga bertindak melindung dan membaiki kulit. Selain itu, Vitamin C adalah bahan utama dalam sintesis kolagen.

Vita-E Complex:
Merupakan antioksidan tidak dapat dihasilkan oleh badan. Bertindak meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan daripada berlaku. Kajian menunjukkan pengambilan Vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan sunburn akibat dedahan kepada sinaran UVB. Jangan salah sangka yang anda akan selamat daripada dibakar matahari dengan mengambil Vitamin E atau losyen mengandungi Vitamin E. Cuma ianya akan membantu untuk mendapatkan kulit yang sihat jika mengambil vitamin antioksidan secukupnya.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee)

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #1

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #2

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #3

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #4

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #5

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #6

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #7

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #8

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #9

Testimoni Set D Shaklee (Set Kecantikan Kulit Shaklee) #10

Testimoni Set D Shaklee (Set Kesuburan Shaklee)

Testimoni Set D Shaklee (Set Kesuburan Shaklee) #1

Testimoni Set D Shaklee (Set Kesuburan Shaklee) #2


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, July 25, 2014

SET C SHAKLEE (SET BERPANTANG SHAKLEE @ SET PEMBEDAHAN SHAKLEE)

Set C Shaklee atau Set Berpantang/Pembedahan Shaklee  ini lengkap untuk 40 hari tempoh berpantang. Bahkan anda tidak perlu risau kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu.

Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee)
Harga Runcit:
Vita-Lea Iron Formula RM88.75 (120 tablet)
B-Complex RM53.75 (120 tablet)
Sustained Release Vita-C Plus RM92.50 (180 tablet)
Zinc Complex RM33.75 (120 tablet)

Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) terdiri daripada:

Vita-Lea Iron Formula:
Memandangkan ibu-ibu kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih, lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B-Complex:
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B-Complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B-Complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Sustained Release Vita-C Plus:
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan Vitamin C secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan Vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup Vitamin C dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc Complex:
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #1

Salam.. Nak share pengalamn sendiri ni..saya start makan shaklee baru je tu pon amek set berpantang yg sangat superb!! Okie..
1)Masa bersalin saya trauma bleeding sbb kesilapan hospital, so luka n jahitan yg banyak menyebabkan saya susah nak begerak..mmg takot la even nak duduk.
2) lepas 3hari dibenarkan kuar wad, hari kelima anak disahkan jaundis, tinggi lak tu bacaannye..kompom2 stress, degn sakitnye dgn anak kene tahan wad, mmg pantang cowboyla saya, so bile anak kuning saya xbleh makan ape2 jenis jamu pon..
3) makin hari sakit luka xsembuh..rasa ngilu, kebas n nyut2 betambah2..hehe. 
4) Then bile saya review balik pasal shaklee, saya terus decide nk amek, actually penah usha2 masa preggy, tp mak mntua suh mam jamu je dats y x beli, now bile da 2minggu jahitan n luka xbaik2 br rasa nyesal...hahah
5) After dapat set berpantang, saya trus cepat2 minum esp tu, dah la sodap, susu plak..xpayah cakap...TERPANCUT2 bile anak lepaskan time menyusu, habis baju n muka baby..hehe..lau pam tu..memey meriahla...sebelah je dapat lebih 4oz...perghh..bangga ibu..
6) Dan yang paling saya rasa bahagia bile luka jahitan yg banyak tu da semakin sembuh, jalan pon xtakot, nak duduk lagila xtakot...lau dulu nk duduk pon rasa ngeri, now siap da bleh bersila..baru SEMINGGU tau amek set berpantang nie!!!
7) tang badan plak memey rasa segar je n bertenaga even jadi JAGA kan malam2, anak kuat menyusu, sejam sekali bangun, tapi xde hal..bile siang pon, saya maintain lagi..xdela rase mngantok sangat..BERBEZA bile xamek shaklee...
Jadik....kesimpulannye kat sini SHAKLEE memey BEST... Lau org dtg melawat, mesti saya dok puji2 shaklee nie, sbb org asyik tegur sya macam org xpantang..hahahah... Mesti kene teruskan dengan shaklee after diz sbb da fall in love ngn Shaklee...tq...
P/S: menyesal xamek shaklee pas besalin dulu...xdela asyik terbaring je sbb takot nk gerak n duduk..memey menyesal!!! Hahahhaha...

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #2

Salam..dah lama dh hutang testimonial ni. Tq so much to my BFF, Zura Betty sbb hadiahkn set berpantang shaklee (iron, b-co, vit c 500mg n vitalea). Saya berpantang sendiri di rumah + kena jg 3org anak2 yg masih kecil. plg tua 3thn++. of course xboleh nk berpantang baring2 rehat2..

berpantang b4 ni mmg lemah sbb xboleh amek jamu langsung (baby prolonged jaundice n doc haramkan jamu). bila dpt set berpantang shaklee ni sy berkobar2 nk mkn betul2 n so far mmg puas hati. 

I have all the energy to manage all the kids wpun xcukup tdo. sekurang2nya x kena selsema sbb letih (slalu letih sket mesti selsema!). very fast recovery.. within 1 week++ dah boleh bt kerja rumah mcm2. since ada iron tablet tu, xdela rs pitam2 or bentan wpun byk bergerak. Tq so much n keep up sharing all the good things here.. Tq Limah! Lebiu so much.. hihihi

Nak tambah sket, b-co tu betul2 leh manage mood swings. Kurang sket rasa nk mengamuk sbb bdk2 xbg kerjasama.. cuma mmg kena amek lps lunch sbb bg selera mkn naik. kena prepare buah2 byk sbb leh mkn bila craving for foods..

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #3

Salam, alhamdulilah sy skrg hari ke 37 pantang tp badan sgt cergas (mcm lupa msih dlm pntg). Luka baik dlm 2 mggu cmtu, 2x anak msuk NICU sbb prolong jaundice (anak prem) tp xde rse stress, alhamdulilah rezki susu utk anak superb, skrg org yg dtg raya sume terkejut dgr sy msih dlm pntg sbb sy jln lincah (bkn xtakut bentan), muka b'seri2 dan bdn bertenaga je. Maseh byk2 pd Norliyana Mazli :)

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #4

Sekarang saya amalkan set berpantang dan menyusukan Shaklee.. Badan mmg rasa sihat je.. Tanpa rasa letih walaupun melahirkan selepas usia 30-an.. Sbb ramai kawan2 yg sebaya dgn saya.. Mengadu mereka x larat nak meneran.. Smpai proses melahirkn memakan masa berjam2.. Masa berpantang pun meletihkan.. Sbb pemulihan badan sgt lmbt disebabkn faktor usia. Tapi pada saya dgn pengamalan vitamin shaklee.. Saya x lalui semua tu.. Usia bkn lagi halangan utk kita hamil dan melahirkan lagi..

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #5

mase mgandung 3 mggu nk bsalin sy ambl set brpntang.cuma xmkn alfafa je.ni la hasinye slpas pntang.ank brat 3.6 mse lhir.sblan tmbang 4.4
kulit sy n bby btmbah gebus n putih.tq shaklee


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, July 24, 2014

RAWATAN RESDUNG PALING MUJARAB

Resdung merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. Ia juga merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan. Oleh itu, teruskan membaca untuk mendalami maklumat mengenai resdung dan kami akan dedahkan rawatan resdung paling mujarab pada bahagian akhir entri ini.

kesan resdung bersin setiap hari shaina shop
Bersin berhari-hari terutamanya pada waktu pagi selepas bangun dari tidur

RESDUNG OH! RESDUNG

Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya. Dianggarkan hampir 25% penduduk negara ini mengalami penyakit resdung yang serius. Maknanya, dari 10 orang yang kita jumpa, 2 orang darinya berpotensi menghidapi penyakit ini.

Untuk orang dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat. Cuba bayangkan nanah dari hidung ni naik terus ke dalam otak. Walaupun kami pernah lihat gambar pesakit resdung yang telah mati dan otaknya dibedah, memang nampak dicelah-celah lipatan otak terdapat cecair kekuningan. Itulah nanah resdung! Tak sanggup nak share gambar tu di sini. Kalau anda nak tengok juga, kami boleh tunjukkan nanti. Untuk kanak-kanak, ia boleh sebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Wallahu'alam. Mohon janganlah sampai ke peringkat itu.

Antara tanda-tanda permulaan resdung ialah gatal-gatal muka dan hidung, berhingus atau tersumbat terutama diwaktu pagi, sakit kepala, sakit-sakit dahi dan pipi, kelumumur yang berterusan walaupun bermacam syampu dan ubat telah digunakan.

gatal gatal muka disebabkan resdung shaina shop
Tanda permulaan resdung ialah gatal-gatal muka

SITUASI PESAKIT RESDUNG YANG SANGAT KRONIK

Bersin berhari-hari terutamanya pada waktu pagi selepas bangun dari tidur dan pada waktu malam pula, hidung rasa gatal, mata jadi merah berair, dan juga kadang-kadang migrain dibuatnya. Sakit dan seksanya hanya tuhan sahajalah yang tahu.

Bagi mereka yang sedang mengalami penyakit seperti ini memanglah tak boleh nak buat kerja. Kalau tengah belajar, nak pergi kelas pun susah, nak mengulangi pelajaran, siapkan tugasan dan sebagainya memanglah entah kemana . Memang susah nak tumpukan perhatian kepada pengajian. Silap hari bulan boleh gagal pula.

Sebelum wang beribu-ribu ringgit dihabiskan untuk merawat penyakit ini, buat sedikit research dahulu, nak pilih jenis rawatan resdung yang manakah yang paling sesuai untuk anda.

JENIS RAWATAN RESDUNG

Ada banyak jenis rawatan untuk penyakit resdung ini. Antaranya rokok resdunglah, telan ubat dari kembojalah, wapkan air mendidihlah, wapkan rebusan bawang mendidihlah dan banyak lagi.

Kami tak nafikan jenis rawatan di atas kerana itu semua adalah usaha untuk menyembuhkan penyakit ini. Tapi anda semua nak tahu tak jika saya syorkan rawatan resdung yang mujarab menerusi Set Resdung Shaklee?

Mudah-mudahan maklumat yang saya khabarkan ini dapat membantu mengembalikan keceriaan dalam hidup anda semua. Dan mudah-mudahan juga kita semua mendapat balasan yang baik daripada Allah swt. InshaAllah!

Memperkenalkan Set Resdung Shaklee yang terdiri dari 3 produk Shaklee yang senang nak ingat semudah ABC iaitu Alfalfa Complex, B Complex dan Vita C.

Set Resdung Shaklee Shaina Shop
Set Resdung Shaklee ABC - Alfalfa + B Complex  + Vita C

Penerangan Set Resdung Shaklee Shaina Shop
Set Resdung Shaklee


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring