CARIAN

Thursday, April 24, 2014

FAQ MENGENAI ESP SHAKLEE - PRODUK SHAKLEE YANG TERLAJAK LARIS

Assalamualaikum wbt.

Syukur ke hadrat Ilahi kerana masih dikurniakan nyawa, peluang dan ruang kepada saya untuk berkongsikan kepada pembaca semua mengenai produk Shaklee paling hangat abad ini iaitu ESP Shaklee. Kenapa paling hangat? Baca sampai habis tulisan saya dalam entri kali ini sehingga habis dan anda pasti akan teruja untuk mencuba satu cannister hari ini.

Baiklah, terus kepada isi kandungan. (tak nak buang masa anda) Berikut adalah soalan-soalan yang kerap ditanya berkenaan produk hot lagi best selling ini. Nak lagi mudah, masukkan sahaja keyword yang hendak di cari dengan menekan butang keyboard Ctrl + F dan taipkan keyword. (boleh abaikan kalau tak tahu.. sebab tak penting pun. boleh scroll sahaja sampai bawah)



ESP Shaklee - Energizing Soy Protein Shaina Shop

Apa itu ESP? Macamana rupa bentuk ESP?

ESP bermaksud Energizing Soy Protein. ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi dari Shaklee. Berbentuk serbuk putih macam susu tapi bukan susu. Lebih kurang macam ni lah rupanya:


Rupa Bentuk ESP Protein Shaklee Shaina Shop

Apa rasa ESP ni? Manis ke payau ke masin ke masam ke?

Rasanya sedap dap dap. Sekiranya dibancuh begitu sahaja, ia berperisa soya mild vanilla. Kalau nak manis, tambah gula dalam bancuhan ESP anda. Kalau nak rasa masam-masam manis, letak asam boi sikit. Terpulang kepada kreativiti anda untuk menyediakan minuman bertenaga sepanjang hari ini. Yang penting khasiat ESP dapat diminum sekaligus dan khasiatnya dapat diserap oleh badan.

Apa isi kandungan ESP? Halal ke?

Kandungan ESP ialah Kacang Soya berperisa mild vanila.


Nutrition Fact ESP Shaklee Shaina Shop

Alhamdulillah, ESP Shaklee halal dan diiktiraf oleh Islamic Services America (ISA) dan ISA diiktiraf oleh JAKIM. Sijil Halal Shaklee boleh didapati di laman web Shaklee Malaysia di sini. (Boleh click ke gambar untuk zoom yang lebih jelas)



Sijil Halal Shaklee Malaysia Shaina Shop
Sijil Halal Shaklee

Macamana cara nak sediakab ESP? Ada tips terbaik menyediakan ESP?

Cara yang betul untuk menyediakan minuman ESP yang sedap lagi lazat ialah membancuhnya dengan air sejuk. Ambil 3 sudu makan ESP dan bancuh. Jangan lebih dari 3 sudu. Kalau 3 sudu menhasilkan bancuhan yang pekat, ambil 1 sudu pada waktu pagi, 1 sudu pada waktu tengah hari dan 1 sudu lagi sebelum tidur. Gunakan shaker dan bukannya masukkan ESP ke dalam cawan dan kacau dengan sudu macam nak bancuh teh tarik ye? Sebaiknya gunakan Shaklee punya shaker barula bancuhan menjadi sebati dan halus. Kalau nak jadikan bancuhan lengkap, campurkan dengan Meal Shake Shaklee dan Performance Drink. Fuh.. Kombinasi terbaik. Kalau minum pukul 7:30 pagi, pukul 1:00tghhari pun masih terasa kenyangnya.

Masa terbaik untuk ambil ESP

Sebaiknya sebelum sarapan ataupun sebelum tidur. Kedua-dua waktu ini baik untuk penyerapan khasiat yang optimum. Waktu lain bukan tak boleh, boleh sahaja kalau tak sempat nak minum sebelum sarapan. Ataupun takut terlupa nak minum sebelum tidur takut tertidur dulu.

Kalau tak boleh minum macam tu aje, boleh tak campur dengan benda lain untuk bagi sedap?

Ikut selera masing-masing, saya suka mencampurkan ESP dengan Tropikana Twister yang baru keluar dari peti sejuk yang disimpan semalaman. Selepas shake shake shake rasanya memang lazat. 

Apa pantang-larang minum ESP?

Minum ESP tak ada pantang larang. Pantang larang yang ada cuma ESP tak boleh bancuh dengan air panas sebab ESP ada 9 jenis asid amino. Asid amino sangat sensitif dengan haba dengan kata lain, protein yang terkandung akan musnah. Kiranya kalau bancuh ESP dengan air panas, khasiat yang sepatutnya kita dapat 100%, tapi kita cuma dapat 20% sahaja. Ruginya di situ. Selain dari tujuan pengambilan ESP untuk dapatkan hasil kulit cantik, kulit mulus, bertenaga sepanjang hari, imun badan meningkat, tapi semua tu tak dapat pun kalau cara penyediaannya kurang tepat. Jadi, bancuhlah ESP dengan air sejuk. 

Berapa harga satu tin ESP?

Harga jual untuk satu cannister (bukan satu tin ya) ialah RM150. Jika anda SMS/Whatsapp/PM nombor saya sekarang (016-2223767), saya akan berikan harga diskaun. 

Kat mana boleh beli ESP selain dari website ni?

Boleh dapatkan ESP dari mana-mana pengedar Shaklee atau nama ringkas mereka ialah SID - Shaklee Independent Distributor. Kat farmasi tak ada jual. Boleh dapatkan dari orang perseorangan yang berdaftar sebagai ahli Shaklee sahaja. Sekiranya anda berminat menjadi ahli Shaklee, saya ucapkan selamat datang, banyak manfaatnya menjadi pengedar produk Shaklee selain boleh menjana pendapatan sampingan yang lumayan. RM20k sebulan dengan menjual vitamin dari rumah. Menarik tak?

Boleh beli Cash On Delivery (COD) ESP?

COD yang berhampiran dengan anda boleh check di sini>
Tapi sekiranya anda berminat untuk mendapatkan dari saya, area yang saya cover cuma di sini sahaja:
1. Subang Jaya, USJ
2. Shah Alam
3. Petaling Jaya
Boleh setkan masa dan exact location, runner saya akan sampai ke destinasi yang dikehendaki. 



Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring