CARIAN

Friday, October 24, 2014

GLA COMPLEX SHAKLEE: SUMBER SEMULAJADI ASID GAMMA LINOLENIK UNTUK KESIHATAN DALAMAN DAN KECANTIKAN WANITA

Asid gamma linolenik (GLA) telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus. Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid. GLA Complex Shaklee menggabungkan khasiat minyak borage, yang mengandungi GLA, asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E untuk kesihatan dalaman dan kecantikan wanita.

GLA Complex Shaklee
Harga runcit: RM91.25

PERBEZAAN GLA COMPLEX SHAKLEE DENGAN SUPLEMEN GLA JENAMA LAIN

Kebanyakan GLA tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Complex Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

MANFAAT DAN KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE

° Herba tradisi yang dipercayai:
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ia merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

° Mengawal selia estrogen dan testosterone:
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

° Melambatkan menopaus:
Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi ton kepada uterus untuk kulit lebih muda.

° Memperbaiki prostatomegaly:
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

° Memperbaiki inflamasi kulit:
Ia mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, atritis.

° Menghalang kompilasi diabetes:
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

° Pelangsingan dan menghalang berat badan bertambah:
Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi ton pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

° Menghalang tekanan darah tinggi:
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

° Memperbaiki tekstur rambut:
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

° Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD):
Terbukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Baca: 6 MANFAAT DAN KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE UNTUK WANITA

GLA BUKAN SAHAJA UNTUK WANITA!
Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ia hanya boleh diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campur isinya dengan makanan), remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropaus (menopaus lelaki) untuk mengambil GLA dalam diet mereka.

KANDUNGAN NUTRISI DI DALAM GLA COMPLEX SHAKLEE

Kandungan nutrisi di dalam GLA Complex Shaklee

Sumber asli GLA:
° Borage seed: 17% - 25%
° Blackcurrant: 15% - 20%
° EPO: 7% - 10%

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak bunga matahari dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Minyak bunga matahari adalah salah satu komponen yang ada dalam GLA Complex Shaklee, selain minyak borage.

Apakah khasiat minyak bunga matahari?
° Antioksidan.
° Menyihatkan jantung.
° Sumber tenaga.
° Membina sel baru.
° Melembapkan kulit.
° Mencegah asma.
° Membaiki sel rosak dll.

Antara mereka yang mendapat faedah dari minyak bunga matahari adalah mereka yang bermasalah kulit, kulit berjerawat, bermasalah kesihatan dan ingin menjaga kesihatan.

TESTIMONI GLA COMPLEX SHAKLEE

Puan Ija mengalami masalah hormon tidak stabil yang menyebabkan haidnya tidak datang selama setahun lalu menjadikan emosi beliau terganggu serta badan selalu letih. Tonton video di bawah untuk mendengar bagaimana segalanya berubah setelah 4 minggu mengamalkan GLA Complex Shaklee:



Hormon tak stabil menyebabkan Puan Zamzalina Samsuddin menderita pendarahan selama 6 bulan dan ekzema yang menyebabkan lepuh kedua tapak tangan dan kaki beliau.
Alhamdulillah selepas mengamalkan produk Shaklee yang salah satunya merupakan GLA Complex Shaklee, pendarahan dan ekzema semakin pulih.

Testimoni GLA Complex Shaklee #1

Sebotol GLA Complex Shaklee menyelesaikan segala masalah Puan NOor FiQry ketika datang bulan, Alhamdulillah.
Tiada lagi sakit pinggang, darah berketul-ketul, rekahan di tumit dan masalah berat badan!

Testimoni GLA Complex Shaklee #2

Seawal hari ke-5 mengamalkan Set Kesuburan Shaklee (GLA Complex Shaklee dll) sudah terasa perbezaannya. Badan ringan, dan bila bangun tidur rasa segar je.
Pada hari ke-7, dengan izin Allah, customer ini (yang mahu dirahsiakan identitinya) datang bulan/period setelah sekian lama, Alhamdulillah.
Semoga lebih banyak khabar gembira lagi selepas ini.

Testimoni GLA Complex Shaklee #3

Testimoni customer yang mengakui sejak mengamalkan GLA Complex Shaklee, beliau tak perlu lagi ambil ubat untuk datang bulan/period, Alhamdulillah.

Testimoni GLA Complex Shaklee #4

GLA Complex Shaklee membantu dalam meningkatkan kesuburan dan sebahagian usaha ke arah kehamilan. Puan Nadiah Nazaruddin berjaya hamil selepas mengamalkan sebotol GLA Complex Shaklee sahaja.

Testimoni GLA Complex Shaklee #5

Kitaran haid kembali normal selepas mengamalkan GLA Complex Shaklee dengan konsisten selama 5 bulan
Bila hormon dah stabil, wajah pun turut berseri.
Cantik kan Puan Nizahasra ni?
Sebiji sehari dah memadai.
Jom dapatkan dengan kos serendah RM50 sebulan!

Testimoni GLA Complex Shaklee #6


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring