CARIAN

Monday, May 12, 2014

KHASIAT OSTEMATRIX SHAKLEE KEPADA MEREKA YANG SELALU SAKIT SENDI, LUTUT, KUKU DAN GIGI

Mereka yang mengalami masalah berkaitan sendi, sakit-sakit lutut, ada masalah dengan kuku yang nampak tidak cantik ataupun gigi sering sakit, saya cadangkan anda untuk cuba Ostematrix Shaklee. Kandungan Kalsium Magnesium yang terdapat di dalamnya dapat membantu menguatkan tulang, sendi dan gigi.

Tahukah anda, 1 biji ostematrix Shaklee bersamaan dengan 1 gelas susu berkalsium tinggi yang mana ia juga sama manfaatnya jika anda memakan 80 biji buah badam?
Ostematrix Shaklee sama 80 biji badam Shaina Shop
Fakta mengenai Ostematrix Shaklee yang perlu anda ketahui



4 Kebaikan Paling Utama Ostematrix Shaklee:

1. Menguatkan Tulang bagi mereka yang kurang minum susu, keperluan kalsium untuk tulang anda sebenarnya tidak mencukupi. Oleh itu, sekiranya anda tidak mahu tulang reput sebelum usianya, amalkan meminum susu kalsium tinggi ataupun telan sahaja 4 biji Ostematrix Shaklee setiap hari.

2. Mengurangkan Kebas tangan, dan kaki. Biasanya kaki. Akibat terlalu lama duduk atau bersila, jika anda selalu sangat rasa kebas, itu tandanya anda memang perlu makan Ostematrix Shaklee ini. Cuba dahulu dalam masa seminggu makan tanpa gagal, anda pasti akan dapat rasa perbezaannya.

3. Meringankan Stress bagi mereka yang susah tidur kerana menghadapi tekanan di tempat kerja, tekanan perasaan dan bermacam-macam tekanan yang ada di dalam hidup ini, Ostematrix dapat membantun mengurangkan stress dengan cara mengimbangi tekanan darah dan denyutan jantung. Sebab itulah ramai pengguna Ostematrix Shaklee mengakui dengan mengambil Ostematrix sebelum tidur, mereka dapat tidur dengan nyenyak dan bangun pagi dengan rasa yang sangat segar dan bertenaga.

4. Ostematrix Shaklee dihasilkan dengan 100% bahan semulajadi dan halal serta telahpun menjalani ujian klinikal secara berterusan agar kebaikannya dapat memberikan kesan yang baik terhadap ibu mengandung, ibu menyusu, warga emas, perokok (kerana rokok menghalang penyerapan kalsium yang terdapat dari diet makanan harian) dan mereka yang mencari alternatif tambahan kalsium, magnesium dan fosforus kerana tidak boleh minum susu.

Cara mendapatkan
Sangat mudah, anda hanya perlu menghubungi saya melalui channel seperti sms, whatsapp, facebook chat, atau terus menghubungi saya di talian di bawah. Insha Allah saya akan cuba menjawab segala kemusykilan yang terdapat di fikiran anda.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, May 11, 2014

2 TIPS PALING BERKESAN UNTUK SET TAMBAH BERAT BADAN

Syukur kepada Ilahi kerana dapat dikurniakan kesempatan untuk berkongsi pengalaman saya sendiri setelah mengambil Set Tambah Berat Badan Shaklee dengan penuh konsisten dan istiqomah selama hampir 2 bulan. Sekarang saya memang sangat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi dan bolehlah memulakan sesi latihan membina otot agar nampak lebih sasa dan mantap!

Kisah sebelum mengambil set tambah berat badan.
Bentuk badan saya yang tinggi dan kurus ternampak akan kedingnya macam orang tak cukup makan. Berat badan saya dalam lingkungan 74-75kg sahaja dengan tinggi 187cm menjadikan BMI saya di paras underweight. Memandangkan blog Shaina Health Shop terkenal dengan hasil jualan set tambah berat badan shaklee, jualan dari blog amatlah memberangsangkan untuk set tersebut. Sebelum ini saya cuma menjual sahaja, belum pun mencubanya lagi. Banyak jugalah testimoni dari pelanggan yang mendatangkan hasil dan amat mengujakan sehingga saya akhirnya terpanggil untuk mencuba sendiri dan berkongsi testimoni diri saya sendiri kepada anda pembaca semua.

Di awal pembabitan sesi memberatkan badan.
Pada awal pengambilan set tambah berat badan ini, saya berasakan seolah-olah tidak ada apa-apa perubahan dari segi pertambahan berat mahupun bentuk badan. Walaupun hari-hari saya monitor berat badan, hari-hari timbang namun hasil yang dinanti-nanti tidak juga kunjung datang. Sampai terdetik jugalah dalam hati, "biar betul set ni? Macam takda apa-apa kesan la pulak" Rasa macam nak contact sahaja customer nak tanya macamana diorang makan ek? Sebab aku makan macam tak ada apa-apa efek pun. "Same ajee...."

Namun saya teruskan mengambil Meal Shakes Shaklee sewaktu sarapan, minum bancuhan 2 sudu ESP Shaklee selepas lunch, makan 2 biji Vitalea Shaklee & 1 biji B-Complex Shaklee setiap hari sehingga hampir 2 bulan, barulah nampak sedikit perubahan yang agak ketara. Perubahan yang memang saya nanti-nantikan sejak mula mengambil set tambah berat itu. 

Berat badan saya sudah naik kepada 79kg dan maintain di situ. Pipi pun dah nampak sedikit chubby. Masa pulang ke kampung baru-baru ini, mak saya tegur "Pul, kau dah nampak berisi sekarang!" Perut tak usah ceritalah. Dulu macam orang tak cukup makan, sekarang dah tersembul 1 pack. Ok, masa untuk work out untuk dapatkan semula 6 pack macam dulu-dulu. 

Zaman bujang dahulu saya sangat aktif bermain volleyball sehingga dapat wakil sana wakil sini. Latihan insentif yang diterima sewaktu menjadi atlit dahulu memang membuatkan otot seluruh badan berketul-ketul. Cuma bila dah berkahwin sekarang, sukan dah tak seaktif dahulu. Maklumlah, bapa mithali, masa untuk keluarga perlu lebih diutamakan. (haha perasan.)

So begitulah sedikit sebanyak kisahnya. 

Set Tambah Berat Badan Shaklee Shaina Shop
Inilah dia Set Tambah Berat Badan Shaklee: dari kiri Meal Shakes. Vita-Lea. B-Complex

2 Tips Paling Berkesan Untuk Menjadikan Set Tambah Berat Badan Berkesan Kepada Tubuh Badan Anda.
Tips pertama yang saya dapat kongsikan di sini ialah, ketika mengambil set tambah berat badan shaklee ini, anda haruslah sabar dan teruskan pengambilan dengan konsisten. Walaupun pada awalnya tidak ada tanda-tanda untuk berat badan bertambah, ia sedang membina otot dan lemak secara perlahan-lahan dan solid. Anda cuma perlu istiqomah. 

Tips yang kedua, apabila anda makan, selera datang dengan begitu ajaib sekali, iaitu ketika selera anda membuak-buak untuk menikmati banyak hidangan, makan dengan saiz hidangan seperti biasa tetapi makan dengan kerap. Sediakan snek-snek ringan yang berkhasiat seperti buah-buahan, kacang, biskut tiger tambah tenaga dan lain-lain kudapan yang anda rasa dapat membendung rasa selera yang sangat tinggi itu. 

Selain 2 tips yang disebut sebentar tadi, ada lagi tips-tips yang saya simpan eksklusif untuk pelanggan saya yang membeli Set Tambah Berat Badan Shaklee dari saya sahaja. 

Contohnya seperti anda ingin tahu bagaimana saya dapat membendung rasa selera yang membuak-buak? Apa nak buat kalau dah ambil set tambah berat ini sampai habis tapi masih tak dapat hasil? Hubungi saya sekarang dan saya akan ajarkan kepada anda cara makan set tambah berat badan dengan betul beserta tips-tips paling eksklusif untuk mengawal selera makan apabila set tambah berat badan mula bertindak dengan tubuh badan anda dan lain-lain tips yang sangat mudah untuk anda ikuti dan nikmati hasilnya dengan gaya paling macho yang teramat sangat!

Set tambah berat badan dengan ESP untuk kesan yang cepat Shaina Shop
Tambah ESP Shaklee ke dalam Set Tambah Berat Badan Shaklee untuk mendapatkan kesan yang cepat

Set tambah berat badan gaya Epul Jaguh:
1 sudu Meal Shakes Shaklee sebelum sarapan
3 sudu ESP Shaklee selepas makan tengah hari
2 biji Vitalea Shaklee selepas makan tengah hari
1 biji B-Complex Shaklee selepas makan tengah hari


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, May 10, 2014

KELAS ASAS BLOG OLEH KEMBARA ASB V2.0: IPOH MALI

Alhamdulillah, masih diberikan ruang dan peluang dariNya untuk aku kongsikan sedikit pengalaman yang menarik sepanjang perjalanan ke Ipoh demi menuntut ilmu, mendalami teknik, berukhuwwah, menghubungkan silatulrahim dalam mencari keredhaanNya dunia & akhirat. Aku bersyukur padamu Ya Allah.


Trip kali ini ke Ipoh. Tujuannya untuk belajar dengan lebih lanjut teknik berblogging dari otai blog Shaklee seperti celikvitamin.com, superbvitamin.blogspot.com, faizsaid.com, dan ramai lagi nama-nama hebat di luar sana yang tak dapat aku senaraikan semua. Disamping belajar ilmu blog, plan kitorang kali ini ialah nak berjumpa dengan leader Shaklee Stars yang tak pernah ketemu face-to-face. Dengan harapan, dapatlah kami menggilap skil, tingkatkan pengetahuan dan motivasi kepada beliau pada perjumpaan kali ini. Sambil menyelam minum air.

Kami memulakan perjalanan ke Ipoh lebih kurang jam 1:00tgh hari dari Subang Jaya pada 3-5-2014 dengan menaiki kereta. Sesampai di Ipoh, kami check in di De Botani Hotel, Kawasan Perindustrian Botani, Pulai, Perak. Dekat-dekat nak Ipoh la tu. Kebetulan dapat tahu Faiz Ainul pun stay di Hotel yang sama. Aku kat bilik 201, dia kat 202.  Dan nak jadi cerita pula, Fahmy Shuhaimi pun duduk kat hotel yang sama! memang macam berjanji pula. Seronok aku tengok semua adik beradik Shaklee ni. 

Petang dalam lebih kurang pukul 5, perut minta diisi sebab, kami lunch lewat kat Restoran Ali Corner dalam jam 11:00pagi. Destinasi yang nak ditujui ialah Gerai tepi jalan yang diberi nama, Kopi Secawan. Bila dah sampai tempat nak dituju, berkenan nak makan kat Kedai Sajian Anak Watan pula. memandangkan kedai tu lebih happening dan banyak menu. Sempat aku sebat Laksa Utara, Bihun Sup, Char Kueh Teow, dan roti bakar. Wife aku kata roti bakar situ memang sedap. dari order 1 set, bertambah jadi 4 set akhirnya. Memang superb!




Bihun sup daging tak sempat nak snap. Agak masin supnya tapi isinya penuh daging. 

Ini suasana kedai Sajian Anak Watan. Tipikal kedai tepi jalan betul-betul lepas traffic light. 


Malamnya pula kami dijamu pula di Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung oleh Apeh Dollah. 3 Family excited dalam Exora. 


Sementara kami belum jadi Masters dalam Shaklee, enjoy all the moments together! 

Ni sikit gambar masa dinner yang dibelanja oleh bakal master tak lama lagi, Dilla Jalil & Apeh Dollah. 






Anak-anak pun behave. Dapatlah kami melantak dengan tenang. 






Geng ASB bergambar di lorong gelap. Terima kasih abang kawasan branch Ipoh, kami bagi pihak rombongan mengucapkan jutaan terima kasih dan semoga dapat naik rank Master Coordinator pada bulan ini. Amin. 

Hari yang ditunggu-tunggu kunjung tiba. Penuh kelas dengan peserta yang datang. 





Tak sangka sambutan yang cukup hangat dari susur galur kumpulan iReach. Ramai yang ingin menambah ilmu, mempertajamkan ilmu dan berkongsi pengalaman. Sesuatu yang cukup baik untuk dianjurkan pada masa-masa akan datang. Supaya lebih banyak ilmu dapat dicurahkan. 

Dan sebenarnya pada kembara hari tersebut, semua peserta termasuk Jawatankuasa kerja telah mendapat suatu kejutan yang sungguh tidak disangka-sangka! Kemunculan Master Coordinator Zainul Anuar & Lyna Noh dalam program memeriah lagi memperkemaskan ilmu dan skill peserta. 


Memang beruntung mereka yang dapat berharian bersama. Part yang paling best ialah, dapat melihat sendiri bagaimana Master Lyna mengupdate blog secara live eksklusif di depan semua peserta. Suatu pengalaman yang pasti tidak akan dapat dilupakan bagi mereka yang tahu menilainya. 


Seperti biasa, selesai semua majlis, sesi dibawa makan oleh Master Zainul kat mana-mana tempat makan popular setempat sebelum bertolak balik ke KL. Lokasi Jalan-Jalan Cari Makan kali ini bertempat di Restoran Mee Rebus Ramli berhadapan dengan Lembaga Pertanian Malaysia Perak, Ipoh.





Selesai makan, masing-masing cabut pulang ke Kuala Lumpur.
Sekian nukilan untuk keseluruhan trip kali ini. Ketemu lagi di lain waktu. 


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Friday, May 9, 2014

BERJAM-JAM DI DALAM TANDAS AKIBAT TAK MAKAN HERBLAX

Semua orang tahu rasa sakit sebab sembelit. Cakap sahaja pasal sembelit, orang pasti akan ingat julap, penawar untuk sakit sembelit.

sakit sembelit makan herblax shaklee shaina shop

Tapi anda tahu tak, kalau dah sembelit duduk berjam-jam untuk melepas "bam" memang boleh buat orang biasa jadi gila. Lagi sedih, lepas tunggu berjam-jam sampai krem kaki, 'amanah saham' yang ditunggu-tunggu masih juga tidak muncul! Cuba anda bayangkan... Oh! Banyaknya najis tersekat di dalam usus besar itu! 

Herblax Shaklee bantu atasi masalah sembelit Shaina Shop

Mari kita cegah sebelum makin teruk. Cegah sembelit sebelum sakitnya melarat dengan Herb-Lax Shaklee. Produk favourite paling hot dan selalu sangat habis stok seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Kalau ada stok pun selalunya harga melambung tinggi dek kerana permintaan terlalu tinggi.

Herblax ni secara kasarnya membantu mencuci usus besar dari sisa (najis) yang tersekat bertahun-tahun tak boleh keluar. Bila sisa yang tersorok di celah lipatan usus berjaya dikeluarkan, penyerapan zat makanan boleh berlaku dengan baik. Sebabnya liang dah tak tersumbat. Lagi satu, bila dah clear liang-liang, celahan usus dah bersih, anda akan dapat satu lagi bonus iaitu, perut nampak sedikit kempis! wow bestnye? Usus sihat, perut kempis, badan ringan, patutla Herblax layak dinobatkan sebagai salah satu produk yang hot.

Kalau anda nak tahu lagi pasal Herb-Lax Shaklee ni, jangan segan silu untuk hubungi saya. Saya akan kongsikan testimoni pengguna, cara makan yang betul dan apa-apa soalan anda akan saya jawab secara percuma. (Pelanggan paling suka benda percuma, sama seperti saya).


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Thursday, May 8, 2014

7 FAKTA MENGEJUTKAN TENTANG HERB-LAX SHAKLEE YANG ANDA MUNGKIN TIDAK TAHU SEBELUM INI

Satu di antara berpuluh-puluh produk Shaklee yang paling laris dipasaran tetapi tidak ramai yang tahu mengenainya ialah Herb-Lax Shaklee. Sebab utama ia berjaya menjadikannya sebagai salah satu produk hebat adalah kerana tidak lain dan tidak bukan fungsi menyingkirkan toksid dari usus sangat berkesan walaupun kepada mereka yang baru menggunakannya buat pertama kali!

Fakta tentang Herb-Lax Shaina Shop
Herb-Lax. bukan herbalax

7 Fakta Mengejutkan Tentang Herb-Lax Shaklee

1. Ia tidak sesuai dimakan setiap hari kerana Herb-Lax Shaklee adalah di dalam kategori julap.Walaupun ia bagus untuk pembersihan usus dari sisa tetapi anda pasti tidak mahu menahan sakit perut dan perlu kerap ke tandas terutamanya pada hari bekerja.

2. Orang yang tidak pernah memakan mana-mana vitamin Shaklee disarankan untuk mengambil Herb-Lax terlebih dahulu kerana usus yang bersih dapat menjamin penyerapan nutrien dengan lebih baik. Kepada mereka yang telah mengambil vitamin Shaklee tetapi tidak rasa sebarang kesan, boleh cuba Herb-Lax dahulu, kemudian diteruskan dengan set-set vitamin yang telah anda beli.

3. Teman baik bagi pengamal ubat tahan sakit seperti paracetamol, panadol, aspirin dan ubatan sintetik yang mudah didapati di pasaran kerana ia membantu menyingkirkan toksid keluar dari badan secara semulajadi. Ubatan sintetik yang terkumpul di dalam badan bertahun-tahun boleh didetoks tanpa sebarang pembedahan.

4. Herb-Lax dapat mengempiskan perut yang buncit kerana sisa-sisa najis yang terkumpul selama bertahun-tahun dapat dikeluarkan dengan cara tindakan pembersihan lembut (natural bowel movement) secara semulajadi. Apabila najis telah bersih, ruang-ruang usus akan mengendur dan seterusnya membawa kepada perubahan perut yang lebih kempis dan ramping.

5. Herb-Lax bukan ubat sembelit tetapi dengan pengambilan secara berterusan dan mengikut konsultansi yang sesuai, masalah sembelit dapat di atasi.

6. Herb-Lax bukan perfume tapi ia boleh mengatasi masalah badan berbau. Menakjubkan sungguh bukan?

7. Herb-Lax bukan ubat sakit gout tapi apabila makan Herb-Lax sakit gout beransur hilang!

Jika anda belum merasai betapa bestnya Herb-Lax Shaklee saya cadangkan anda cuba sekarang juga. Sila jangan malu-malu untuk mengajukan soalan kepada saya kerana saya akan menjawabnya dengan kadar yang segera. Sekiranya anda ingin mendapatkan Herb-Lax sekarang juga, urusan COD boleh dilakukan di stesen minyak Petron Batu Tiga berhadapan kilang gula CSR pada jam 1:00ptg - 2:00ptg.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Wednesday, May 7, 2014

TESTIMONI MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH TERLALU KURUS

Seringkali kita bercerita tentang bagaimana nak menurunkan berat badan. Tahukah anda, sebenarnya ramai juga yang mengalami masalah kurang berat badan atau terlalu kurus.

Anda terlalu kurus?

APA ITU TERLALU KURUS/UNDERWEIGHT?

Anda boleh dikategorikan terlalu kurus sekiranya anda mempunyai kurang berat badan (underweight).  Underweight merujuk kepada seseorang yang mempunyai berat badan yang kurang dari sepatutnya berdasarkan umur, berat dan ketinggiannya. Formula body mass index (BMI) biasanya digunakan untuk menentukan sama ada seseorang itu underweight atau tidak.

Kurang berat badan (underweight): < 18.5
Berat badan normal: 18.5 - 24.9
Lebih berat badan (overweight): 25 - 29.9
Obesiti: ≥ 30

Jom kira BMI anda di SINI.

Seperti dalam jadual di atas, anda dikira underweight sekiranya BMI anda kurang dari 18.5. Underweight mungkin bermakna sihat ataupun berpenyakit. Berat yang kurang secara berterusan mungkin disebabkan kekurangan zat makanan. Oleh itu, kita haruslah tahu membezakan antara kurang berat badan dengan kurang zat makanan.

BAGAIMANA TERLALU KURUS/UNDERWEIGHT BOLEH BERLAKU?

Faktor utama terlalu kurus/underweight ialah kurang mengambil makanan. Selain itu, ia juga boleh disebabkan oleh masalah penyakit yang melibatkan mental atau fizikal. Keturunan juga memainkan peranan dalam menentukan berat badan seseorang. Terdapat individu yang mempunyai baka genetik di mana kadar metabolismanya tinggi, maka tubuh badannya tidak menyimpan banyak kalori sebagai lemak, tetapi disimpan dan dibakar sebagai tenaga.

BAGAIMANA MENCEGAH DAN MERAWAT MASALAH TERLALU KURUS/UNDERWEIGHT?

° Dapatkan rawatan sekiranya anda mengalami masalah terlalu kurus/underweight yang ketara dan menghidap beberapa penyakit.
° Anda perlu menambah jumlah tenaga kalori yang diambil setiap hari dengan menjalani latihan di gym untuk meningkatkan jumlah berat otot anda.
° Menambah berat badan dengan menambah pengambilan karbohidrat kompleks terutamanya makanan berbentuk whole grain, kekacang dan buah-buahan.
° Ambil lebih kalori melalui pemakanan disusuli riadah yang berterusan untuk mengurangkan pengumpulan lemak berlebihan.
° Cegah dan rawat masalah terlalu kurus/underweight dengan mengamalkan makanan tambahan seperti Meal Shakes Shaklee.

BAGAIMANA MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH TERLALU KURUS/UNDERWEIGHT?

Meal Shakes Shaklee
Harga Runcit RM113.75

Antara faktor menjadi terlalu kurus/underweight ialah kekurangan zat makanan. Meal Shakes Shaklee mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu dan membantu menambahkan selera makan sekiranya diambil bersama Set Tambah Berat Badan Shaklee yang lain.

TESTIMONI MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH TERLALU KURUS/UNDERWEIGHT

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi masalah terlalu kurus #1

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi masalah terlalu kurus #2

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi masalah terlalu kurus #3

Dapatkan Meal Shakes bersama Set Tambah Berat Badan Shaklee yang lain sekarang. Insya Allah selepas mengamalkannya bersama tips menambah berat badan eksklusif dari kami, anda akan lihat perubahan positif kepada berat badan anda.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

Tuesday, May 6, 2014

TESTIMONI MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH ANAK SERING SAKIT, BATUK DAN SELSEMA

Kesihatan anak sentiasa menjadi fokus utama ibu bapa. Mana tidaknya kalau anak batuk atau selsema sikit pun ibu bapa dah sibuk cari ubat, kan? Tambahan pula bagi ibu yang bekerja, anak sering sakit memang perkara biasa. Kadang-kadang kita pun naik hairan. Baru je baik dah batuk atau selsema balik. Mana tidaknya, bila ke sekolah atau taska, memang mudah berjangkit dengan rakan-rakan lain.

Anak anda sering sakit, batuk dan selsema?

APA ITU BATUK DAN SELSEMA DI KALANGAN KANAK-KANAK?

Batuk dan selsema sangat biasa berlaku dan selalu dihidapi oleh penduduk di seluruh dunia. Secara purata, golongan dewasa biasanya mengalami gejala ini 2-5 kali jangkitan setahun manakala golongan kanak-kanak pula mengalami jangkitan pada kadar yang lebih tinggi. Secara semulajadi, batuk dan selsema merupakan mekanisme pertahanan diri yang biasa berlaku untuk mencegah jangkitan kuman.

BAGAIMANA BATUK DAN SELSEMA DI KALANGAN KANAK-KANAK BOLEH BERLAKU?

Penyebab utama batuk dan selsema ialah virus yang menjangkiti saluran pernafasan atas di kawasan hidung, faring (tekak) dan laring. Batuk dan selsema juga boleh disebabkan oleh alahan yang berpunca daripada habuk, asap, debunga, wangian dan bulu haiwan. Selain itu, faktor cuaca seperti cuaca yang terlalu panas atau sejuk serta sistem imun yang rendah akan melemahkan pertahanan badan menyebabkan badan lebih mudah dijangkiti oleh bakteria atau virus.

BAGAIMANA MENCEGAH DAN MERAWAT MASALAH ANAK SERING SAKIT, BATUK DAN SELSEMA?

° Selalu menjaga kebersihan diri anak anda terutama membasuh tangan dengan bersih, menutup mulut ketika batuk atau bersin, mengelap hidung menggunakan tisu pakai buang dan tidak meletak tisu yang telah digunakan merata-rata.
° Jauhkan dari atau jangan membawa anak anda ke tempat yang sesak dengan orang ramai terutama mereka yang batuk dan bersin.
° Beri anak anda makan makanan yang seimbang.
° Beri anak anda minum air yang mencukupi untuk kekalkan hidrasi badan. Pengambilan air masak, jus buah-buahan dan minuman lain seperti teh dapat membantu mengelakkan kekeringan atau dehidrasi pada hidung dan tekak.
° Cegah dan rawat masalah anak sering sakit, batuk dan selsema dengan memberikan makanan tambahan seperti Meal Shakes Shaklee.

BAGAIMANA MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH ANAK SERING SAKIT, BATUK DAN SELSEMA?

Meal Shakes Shaklee
Harga Runcit RM113.75

Meal Shakes Shaklee mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Sekiranya Meal Shakes Shaklee dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh anak anda untuk membesar kuat dan sihat serta tidak mudah jatuh sakit dan dijangkiti batuk dan selsema.

TESTIMONI MEAL SHAKES SHAKLEE MEMBANTU MENGATASI MASALAH ANAK SERING SAKIT, BATUK DAN SELSEMA

Tonton video di bawah untuk mendengar testimoni Puan Irayanti yang berjaya mengatasi masalah anaknya yang sering sakit, batuk dan selsema selepas mengamalkan Meal Shakes Shaklee:



Lagi testimoni Meal Shakes Shaklee (klik gambar untuk paparan lebih jelas):

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi
masalah anak sering sakit, batuk dan selsema #1

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi
masalah anak sering sakit, batuk dan selsema #2

Testimoni Meal Shakes Shaklee membantu mengatasi
masalah anak sering sakit, batuk dan selsema #3

Anak-anak sihat, ibu bapa pun senang hati, kan? Dapatkan Meal Shakes sekarang, insya Allah selepas mengamalkannya anak anda tidak akan mudah jatuh sakit.


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring