CARIAN

Sunday, May 11, 2014

2 TIPS PALING BERKESAN UNTUK SET TAMBAH BERAT BADAN

Syukur kepada Ilahi kerana dapat dikurniakan kesempatan untuk berkongsi pengalaman saya sendiri setelah mengambil Set Tambah Berat Badan Shaklee dengan penuh konsisten dan istiqomah selama hampir 2 bulan. Sekarang saya memang sangat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi dan bolehlah memulakan sesi latihan membina otot agar nampak lebih sasa dan mantap!

Kisah sebelum mengambil set tambah berat badan.
Bentuk badan saya yang tinggi dan kurus ternampak akan kedingnya macam orang tak cukup makan. Berat badan saya dalam lingkungan 74-75kg sahaja dengan tinggi 187cm menjadikan BMI saya di paras underweight. Memandangkan blog Shaina Health Shop terkenal dengan hasil jualan set tambah berat badan shaklee, jualan dari blog amatlah memberangsangkan untuk set tersebut. Sebelum ini saya cuma menjual sahaja, belum pun mencubanya lagi. Banyak jugalah testimoni dari pelanggan yang mendatangkan hasil dan amat mengujakan sehingga saya akhirnya terpanggil untuk mencuba sendiri dan berkongsi testimoni diri saya sendiri kepada anda pembaca semua.

Di awal pembabitan sesi memberatkan badan.
Pada awal pengambilan set tambah berat badan ini, saya berasakan seolah-olah tidak ada apa-apa perubahan dari segi pertambahan berat mahupun bentuk badan. Walaupun hari-hari saya monitor berat badan, hari-hari timbang namun hasil yang dinanti-nanti tidak juga kunjung datang. Sampai terdetik jugalah dalam hati, "biar betul set ni? Macam takda apa-apa kesan la pulak" Rasa macam nak contact sahaja customer nak tanya macamana diorang makan ek? Sebab aku makan macam tak ada apa-apa efek pun. "Same ajee...."

Namun saya teruskan mengambil Meal Shakes Shaklee sewaktu sarapan, minum bancuhan 2 sudu ESP Shaklee selepas lunch, makan 2 biji Vitalea Shaklee & 1 biji B-Complex Shaklee setiap hari sehingga hampir 2 bulan, barulah nampak sedikit perubahan yang agak ketara. Perubahan yang memang saya nanti-nantikan sejak mula mengambil set tambah berat itu. 

Berat badan saya sudah naik kepada 79kg dan maintain di situ. Pipi pun dah nampak sedikit chubby. Masa pulang ke kampung baru-baru ini, mak saya tegur "Pul, kau dah nampak berisi sekarang!" Perut tak usah ceritalah. Dulu macam orang tak cukup makan, sekarang dah tersembul 1 pack. Ok, masa untuk work out untuk dapatkan semula 6 pack macam dulu-dulu. 

Zaman bujang dahulu saya sangat aktif bermain volleyball sehingga dapat wakil sana wakil sini. Latihan insentif yang diterima sewaktu menjadi atlit dahulu memang membuatkan otot seluruh badan berketul-ketul. Cuma bila dah berkahwin sekarang, sukan dah tak seaktif dahulu. Maklumlah, bapa mithali, masa untuk keluarga perlu lebih diutamakan. (haha perasan.)

So begitulah sedikit sebanyak kisahnya. 

Set Tambah Berat Badan Shaklee Shaina Shop
Inilah dia Set Tambah Berat Badan Shaklee: dari kiri Meal Shakes. Vita-Lea. B-Complex

2 Tips Paling Berkesan Untuk Menjadikan Set Tambah Berat Badan Berkesan Kepada Tubuh Badan Anda.
Tips pertama yang saya dapat kongsikan di sini ialah, ketika mengambil set tambah berat badan shaklee ini, anda haruslah sabar dan teruskan pengambilan dengan konsisten. Walaupun pada awalnya tidak ada tanda-tanda untuk berat badan bertambah, ia sedang membina otot dan lemak secara perlahan-lahan dan solid. Anda cuma perlu istiqomah. 

Tips yang kedua, apabila anda makan, selera datang dengan begitu ajaib sekali, iaitu ketika selera anda membuak-buak untuk menikmati banyak hidangan, makan dengan saiz hidangan seperti biasa tetapi makan dengan kerap. Sediakan snek-snek ringan yang berkhasiat seperti buah-buahan, kacang, biskut tiger tambah tenaga dan lain-lain kudapan yang anda rasa dapat membendung rasa selera yang sangat tinggi itu. 

Selain 2 tips yang disebut sebentar tadi, ada lagi tips-tips yang saya simpan eksklusif untuk pelanggan saya yang membeli Set Tambah Berat Badan Shaklee dari saya sahaja. 

Contohnya seperti anda ingin tahu bagaimana saya dapat membendung rasa selera yang membuak-buak? Apa nak buat kalau dah ambil set tambah berat ini sampai habis tapi masih tak dapat hasil? Hubungi saya sekarang dan saya akan ajarkan kepada anda cara makan set tambah berat badan dengan betul beserta tips-tips paling eksklusif untuk mengawal selera makan apabila set tambah berat badan mula bertindak dengan tubuh badan anda dan lain-lain tips yang sangat mudah untuk anda ikuti dan nikmati hasilnya dengan gaya paling macho yang teramat sangat!

Set tambah berat badan dengan ESP untuk kesan yang cepat Shaina Shop
Tambah ESP Shaklee ke dalam Set Tambah Berat Badan Shaklee untuk mendapatkan kesan yang cepat

Set tambah berat badan gaya Epul Jaguh:
1 sudu Meal Shakes Shaklee sebelum sarapan
3 sudu ESP Shaklee selepas makan tengah hari
2 biji Vitalea Shaklee selepas makan tengah hari
1 biji B-Complex Shaklee selepas makan tengah hari


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring