CARIAN

Friday, July 25, 2014

SET C SHAKLEE (SET BERPANTANG SHAKLEE @ SET PEMBEDAHAN SHAKLEE)

Set C Shaklee atau Set Berpantang/Pembedahan Shaklee  ini lengkap untuk 40 hari tempoh berpantang. Bahkan anda tidak perlu risau kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu.

Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee)
Harga Runcit:
Vita-Lea Iron Formula RM88.75 (120 tablet)
B-Complex RM53.75 (120 tablet)
Sustained Release Vita-C Plus RM92.50 (180 tablet)
Zinc Complex RM33.75 (120 tablet)

Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) terdiri daripada:

Vita-Lea Iron Formula:
Memandangkan ibu-ibu kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih, lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B-Complex:
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B-Complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B-Complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Sustained Release Vita-C Plus:
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan Vitamin C secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan Vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup Vitamin C dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc Complex:
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Jom baca testimoni mereka yang telah berpuas hati dengan set ini:

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #1

Salam.. Nak share pengalamn sendiri ni..saya start makan shaklee baru je tu pon amek set berpantang yg sangat superb!! Okie..
1)Masa bersalin saya trauma bleeding sbb kesilapan hospital, so luka n jahitan yg banyak menyebabkan saya susah nak begerak..mmg takot la even nak duduk.
2) lepas 3hari dibenarkan kuar wad, hari kelima anak disahkan jaundis, tinggi lak tu bacaannye..kompom2 stress, degn sakitnye dgn anak kene tahan wad, mmg pantang cowboyla saya, so bile anak kuning saya xbleh makan ape2 jenis jamu pon..
3) makin hari sakit luka xsembuh..rasa ngilu, kebas n nyut2 betambah2..hehe. 
4) Then bile saya review balik pasal shaklee, saya terus decide nk amek, actually penah usha2 masa preggy, tp mak mntua suh mam jamu je dats y x beli, now bile da 2minggu jahitan n luka xbaik2 br rasa nyesal...hahah
5) After dapat set berpantang, saya trus cepat2 minum esp tu, dah la sodap, susu plak..xpayah cakap...TERPANCUT2 bile anak lepaskan time menyusu, habis baju n muka baby..hehe..lau pam tu..memey meriahla...sebelah je dapat lebih 4oz...perghh..bangga ibu..
6) Dan yang paling saya rasa bahagia bile luka jahitan yg banyak tu da semakin sembuh, jalan pon xtakot, nak duduk lagila xtakot...lau dulu nk duduk pon rasa ngeri, now siap da bleh bersila..baru SEMINGGU tau amek set berpantang nie!!!
7) tang badan plak memey rasa segar je n bertenaga even jadi JAGA kan malam2, anak kuat menyusu, sejam sekali bangun, tapi xde hal..bile siang pon, saya maintain lagi..xdela rase mngantok sangat..BERBEZA bile xamek shaklee...
Jadik....kesimpulannye kat sini SHAKLEE memey BEST... Lau org dtg melawat, mesti saya dok puji2 shaklee nie, sbb org asyik tegur sya macam org xpantang..hahahah... Mesti kene teruskan dengan shaklee after diz sbb da fall in love ngn Shaklee...tq...
P/S: menyesal xamek shaklee pas besalin dulu...xdela asyik terbaring je sbb takot nk gerak n duduk..memey menyesal!!! Hahahhaha...

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #2

Salam..dah lama dh hutang testimonial ni. Tq so much to my BFF, Zura Betty sbb hadiahkn set berpantang shaklee (iron, b-co, vit c 500mg n vitalea). Saya berpantang sendiri di rumah + kena jg 3org anak2 yg masih kecil. plg tua 3thn++. of course xboleh nk berpantang baring2 rehat2..

berpantang b4 ni mmg lemah sbb xboleh amek jamu langsung (baby prolonged jaundice n doc haramkan jamu). bila dpt set berpantang shaklee ni sy berkobar2 nk mkn betul2 n so far mmg puas hati. 

I have all the energy to manage all the kids wpun xcukup tdo. sekurang2nya x kena selsema sbb letih (slalu letih sket mesti selsema!). very fast recovery.. within 1 week++ dah boleh bt kerja rumah mcm2. since ada iron tablet tu, xdela rs pitam2 or bentan wpun byk bergerak. Tq so much n keep up sharing all the good things here.. Tq Limah! Lebiu so much.. hihihi

Nak tambah sket, b-co tu betul2 leh manage mood swings. Kurang sket rasa nk mengamuk sbb bdk2 xbg kerjasama.. cuma mmg kena amek lps lunch sbb bg selera mkn naik. kena prepare buah2 byk sbb leh mkn bila craving for foods..

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #3

Salam, alhamdulilah sy skrg hari ke 37 pantang tp badan sgt cergas (mcm lupa msih dlm pntg). Luka baik dlm 2 mggu cmtu, 2x anak msuk NICU sbb prolong jaundice (anak prem) tp xde rse stress, alhamdulilah rezki susu utk anak superb, skrg org yg dtg raya sume terkejut dgr sy msih dlm pntg sbb sy jln lincah (bkn xtakut bentan), muka b'seri2 dan bdn bertenaga je. Maseh byk2 pd Norliyana Mazli :)

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #4

Sekarang saya amalkan set berpantang dan menyusukan Shaklee.. Badan mmg rasa sihat je.. Tanpa rasa letih walaupun melahirkan selepas usia 30-an.. Sbb ramai kawan2 yg sebaya dgn saya.. Mengadu mereka x larat nak meneran.. Smpai proses melahirkn memakan masa berjam2.. Masa berpantang pun meletihkan.. Sbb pemulihan badan sgt lmbt disebabkn faktor usia. Tapi pada saya dgn pengamalan vitamin shaklee.. Saya x lalui semua tu.. Usia bkn lagi halangan utk kita hamil dan melahirkan lagi..

Testimoni Set C Shaklee (Set Berpantang Shaklee @ Set Pembedahan Shaklee) #5

mase mgandung 3 mggu nk bsalin sy ambl set brpntang.cuma xmkn alfafa je.ni la hasinye slpas pntang.ank brat 3.6 mse lhir.sblan tmbang 4.4
kulit sy n bby btmbah gebus n putih.tq shaklee


Jimat 20% daripada harga runcit dengan mendaftar sebagai ahli/pengedar sah Shaklee. Dapatkan info lanjut di SINI atau terus klik SINI untuk mendaftar.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong, saya merupakan pengedar sah Shaklee sekitar Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong.

Pengedar sah Shaklee anda:
☺ ID Shaklee: 865473
✍ FB: Wardah Aina
⌨ FB Page: ShAina Shop
✆ Call/SMS/WhatsApp: 016-2223767
➲ COD Area: Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong

DISCLAIMER:
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sharing is Caring